11:57 19.11.2017

Інформацію про порушення в їдальні ХНУПС перевірить комісія університету та Командування Повітряних сил

2 хв читати

 Поширена інформація про виявлення представниками військової прокуратури Харківського гарнізону порушень в організації харчування в їдальні Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба перевірить спеціально створена з цього приводу комісія.

"Зазначену інформацію перевіряє комісія університету і логістики Командування Повітряних сил Збройних сил України. Про результати буде повідомлено по завершенні перевірки", – повідомляється на сторінці ХНУПС у неділю вранці.

В інформації зазначається, що наразі вже встановлено відсутність скарг і заяв на адресу командування університету і фірми, що надає послуги з харчування. Не надходило жодних офіційних повідомлень, а також відсутні відповідні записи в книгах контролю якості їжі.

Як повідомлялося, начальника ХНУПС Андрія Алімпієва, який очолює навчальний заклад з кінця жовтня 2015 року, в п'ятницю ввечері затримали співробітники військової прокуратури за підозрою в розтраті 2,4 млн грн під час закупівлі пального. "Будемо клопотати про арешт і відсторонення від займаної посади", – заявив генпрокурор України Юрій Луценко.

18 листопада головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів про затримання заступника начальника ХНУПС. Він повідомив про вкрай низьку якість харчування курсантів у навчальному закладі, показавши фотографії зі знайденими в їжі тарганами та черв'яками, а також продемонструвавши один із 17 рапортів з цього приводу, що надійшли від курсантів.

"Військові прокурори Харківського гарнізону у зв'язку з розслідуванням розкрадань у Харківському Національному інституті Повітряних сил, йшли не на склади боєприпасів (куди вже є заборона заходити з Генштабу Мінборони) – а в курсантську столову! Виявляється, так харчуються майбутні військові льотчики", – написав головний військовий прокурор.

В одному з наведених рапортів зазначається, що їжу в їдальні ХНУПС кладуть у брудний посуд, на всіх курсантів не вистачає порцій і столових приладів. "З цим неможливо миритися", – резюмував А.Матіос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА