19:34 19.11.2017

Влада Анкари заборонила показ пов'язаного з ЛГБТ кіно і виставки

2 хв читати
Влада Анкари заборонила показ пов'язаного з ЛГБТ кіно і виставки

Влада турецької столиці заборонила публічні покази фільмів і виставки, які мають відношення до геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерів (ЛГБТ) під приводом "громадської безпеки", заявили в прес-службі градоначальства. Про це повідомляє Reuters.

"Будь-які заходи, такі як ЛГБТ-кіно, театр, семінари, інтерв'ю та виставки заборонені до іншого розпорядження в нашій провінції для того, щоб забезпечити мир і безпеку", - цитує Reuters повідомлення прес-служби губернатора Анкари.

Влада пояснила, що подібні заходи можуть спровокувати певні групи суспільства на прояви "публічної ненависті і насильства" і тому поставити під загрозу "громадську безпеку".

У середині червня турецька влада заборонила гей-парад в Стамбулі, який  раніше щорічно проводився. Організатори заходу назвали це "грубим порушенням Конституції і закону" і заявили про намір подати в суд. 19 червня представники ЛГБТ-спільноти все одно прийшли на відповідну акцію в районі стамбульської площі Таксим. Поліція за допомогою гумових кийків і сльозогінного газу розігнала несанкціонований гей-парад. Окрім того, поліцейськими були затримані 19 осіб, включаючи депутата німецького Бундестагу Фолькера Бека і ще двох громадян Німеччини. 25 червня представники ЛГБТ-спільноти знову зібралися на площі Таксим на несанкціоновану акцію, в результаті поліція застосувала гумові кулі і газ.

Гей-паради щороку безперешкодно проводилися в Стамбулі протягом 12 років до 2015 року. У 2015 році поліція почала затримання під час ЛГБТ-ходи, потім влада Стамбула офіційно заборонила його проведення.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА