13:28 20.11.2017

Янукович має можливість повернутися в Україну для участі в суді й отримає гарантії безпеки- Петренко

2 хв читати
Янукович має можливість повернутися в Україну для участі в суді й отримає гарантії безпеки- Петренко

 Міністр юстиції України Павло Петренко не виключає, що в разі обвинувального вироку в справі екс-президента України Віктора Януковича його буде передано українському правосуддю; якщо В.Янукович вирішить повернутися і представляти свою позицію в суді, то держава гарантує йому безпеку.

"Як і будь-яка людина, Янукович має таку можливість (захисту своєї позиції в суді - ІФ). Усе залежить від доказової бази, наданої стороною захисту. Суд ухвалить рішення, виходячи з доказів, які надала прокуратура, і аргументів, які надасть захист... Янукович має можливість повернутися в Україну й самостійно представити свою позицію в суді - держава гарантуватиме йому безпеку", - сказав глава Мін'юсту в інтерв'ю виданню "Деловая столица", опублікованому в понеділок.

Відповідаючи на запитання про шанси на екстрадицію або депортацію В.Януковича в разі винесення обвинувального вироку, П.Петренко зауважив: "Я переконаний, що в разі обвинувального вироку він набуде чинності. Й особу, яка переховується, рано чи пізно буде затримано й передано українському правосуддю".

Він нагадав, що Україна неодноразово зверталася до російської сторони щодо видачі В.Януковича українському правосуддю, але відповідних позитивних рішень з боку РФ поки що не було.

П.Петренко також не вважає, що судовий процес у справі про держзраду В.Януковича політизований.

"Наразі ми бачимо не політизований, а виключно юридичний публічний процес, у якому є сторона обвинувачення, яка переховується на території іншої країни. При цьому їй надається можливість (через захисників) обстоювати свою позицію. (...) Стосовно процесу над Януковичем, то він відбувається з чітким дотриманням стандартів українського процесуального законодавства, яке відповідає міжнародним стандартам. Він є відкритим, забезпечується можливість змагальності, допуск захисту та можливість прибуття підсудного-втікача. Саме з цієї причини відбувається заочна процедура розгляду справи", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА