16:34 20.11.2017

У Харкові реалізують пілотний проект зі створення ситуаційного центру для реагування на НС

2 хв читати
У Харкові реалізують пілотний проект зі створення ситуаційного центру для реагування на НС

У Харкові буде створено ситуаційний центр, який об'єднає всі оперативні служби для реагування на різні надзвичайні ситуації, повідомив міський голова Геннадій Кернес.

"Ми говоримо про створення міського ситуаційного центру. І ми готові виділити і приміщення, і кошти на його створення спершу, а також залучити наших меценатів... у нас є група зацікавлених гідних людей, яка готова підтримати улюблене місто", - сказав Г.Кернес на прес-конференції за підсумками робочої зустрічі "Харків - безпека і правопорядок" за участю керівників силових та оперативних служб регіону, представників профільних вишів, а також екс-мера Нью-Йорка, радника президента США з кібербезпеки Рудольфа Джуліані та експертів із його компанії Guliani Security & Safety.

За словами Г.Кернеса, пілотний проект зі створення ситуаційного центру планується реалізувати у двох містах - Харкові та Києві.

"Мер Кличко (міський голова Києва Віталій Кличко - ІФ) також підтримує цей процес. Пан Джуліані зустрічатиметься з мером Кличком. Він зустрічатиметься з прем'єр-міністром і президентом України. Тут усе залежить від злагодженої роботи всіх органів влади", - розповів Г.Кернес.

У свою чергу Р.Джуліані зазначив, що створення ситуаційного центру дасть змогу ефективніше реагувати на надзвичайні ситуації та мінімізувати їхні негативні наслідки.

"Буде створено єдиний центр, куди люди зможуть звертатися в разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. Найстрашніше в надзвичайній ситуації полягає в тому, що люди не знають, куди звертатися, до кого звертатися і що робити. Якщо ви розв'яжете цю проблему, більшість пов'язаних із нею проблем вирішиться сама собою. Це не дуже дорого коштує і досить простий процес", - сказав Р.Джуліані.

Г.Кернес ухилився від відповіді на запитання про терміни створення ситуаційного центру в Харкові, зазначивши, що спочатку міська та обласна влада мають вивчити звіт, підготовлений експертами компанії Guliani Security & Safety, які вивчали можливості створення такого центру в Харкові.

Р.Джуліані - мер Нью-Йорка в 1994-2001 роках. Одним із його досягнень на посаді мера вважається значне зниження злочинності, зокрема завдяки застосуванню так званої теорії розбитих вікон, відповідно до якої необхідно боротися з дрібними злочинами, щоб не допускати збільшення їхньої кількості та переходу кримінальних елементів, що відчувають свою безкарність, до тяжчих злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА