18:31 20.11.2017

Прокуратура завершила досудове розслідування проти екс-директора ТОВ "Міранда"

3 хв читати
Прокуратура завершила досудове розслідування проти екс-директора ТОВ "Міранда"

 Прокуратура Київської області завершила досудове розслідування щодо екс-директора ТОВ "Міранда", який вивів гроші міжнародних організацій, надані на розробку програми електронного декларування для Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), на підконтрольне іноземне підприємство і ухилився від сплати податків на суму майже 1,5 млн грн.

"Наразі... підозрюваному та його захисникам надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Після чого обвинувальний акт стосовно екс-директора ТОВ "Міранда" буде направлено до суду для розгляду по суті", - повідомляє прес-служба прокуратури Київської області в понеділок.

Екс-директора ТОВ "Міранда" підозрюють у скоєнні правопорушень за ч.2 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.28 ч.1 ст.366 (службове підроблення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Крім того, під час досудового розслідування було встановлено пособника, який сприяв екс-директору "Міранди" у скоєнні правопорушень; йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч.5 ст.27 ч.3 ст.358 (пособництво особам в підробці документів), ч.1 ст.209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом), ч.5 ст.27 ч. 2 ст.212 (пособництво в ухиленні від сплати податків) і ч.1 ст.366 КК.

У прокуратурі нагадали, що ТОВ "Міранда" виграло тендер Міжнародної організації з міграції та Програми розвитку ООН на розробку програмного забезпечення (ПЗ) е-декларування для НАЗК, не маючи відповідної технічної можливості, і отримало кошти від міжнародних організацій. Директор "Міранди" за змовою з директором іноземної компанії підробив договори і акти виконаних робіт із розробки ПЗ, при цьому іноземна компанія не виконувала жодних робіт із розробки ПЗ, а була задіяна лише для переведення в готівку коштів, а зазначені роботи здійснювали колишні студенти і співробітники одного з вишів столиці. За розробку ПЗ директор ТОВ "Міранда" з ними не розрахувався. У результаті цих дій до держбюджету не надійшли податки на загальну суму майже 1,5 млн грн.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи зі звітом у Верховній Раді 24 травня, заявив, що відвідає Естонію у справі про виведення за кордон керівником ТОВ "Міранда" коштів, виділених на розробку сайта НАЗК. Він повідомив, що фіскальна служба проводила розслідування з приводу визначення переможця та виконавця робіт зі створення електронного декларування, і з'ясувала, що жодного конкурсу з обрання такої компанії не було, ПРООН в Україні визначило фірму-виконавця за кошти уряду Данії.

"Керівник ТОВ "Міранда", пан Новіков доручив виконання цих робіт викладачеві київського Політеху (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"- ІФ), а також його студентам. Що вони і зробили", - розповів генпрокурор, додавши, що керівник "Міранди"" планував ці кошти привласнити і ухилитися від сплати податків". "Таким чином, кошти, які були надані ТОВ "Міранда", були виведені через фіктивні фірми на рахунки в Естонію", - додав Ю.Луценко.

30 травня правоохоронці проводили обшуки в фірмі "Міранда" у Київській області.

Екс-директору товариства повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, 2 червня йому було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 934,4 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА