19:26 20.11.2017

Досудове розслідування смертельної ДТП в Харкові на завершальній стадії, залишилося провести 8 експертиз

2 хв читати

Версії, викладені під час слідчого експерименту обома підозрюваними в смертельній ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня, перевіряють у рамках автотехнічної експертизи, повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Головного управління Нацполіції в Харківській області Олександр Умніков.

"(Під час слідчого експерименту - ІФ) водії кожного транспортного засобу вказували обставини і механізм ДТП, з їхньої точки зору, як щодо себе, так і стосовно іншого учасника. За підсумками проведення цих експериментів перевіряють їхні версії в рамках автотехнічної експертизи , яка наразі призначена, але ще не завершена", - сказав О.Умніков в відеокоментарі, оприлюдненому відділом комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

За інформацією поліції, досудове розслідування вийшло на завершальну стадію, необхідно провести ще близько 8 експертиз.

Правоохоронці сподіваються направити справу до суду до кінця листопада.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул.Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під кермуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідують за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що завершення низки експертиз статус водія Volkswagen може змінитися.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфименко задовольнила клопотання прокуратури і визначила запобіжний захід Г.Дронову у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до завершення термінів досудового слідства, тобто 19 грудня включно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА