20:40 20.11.2017

Компанія "Автомагістраль-Південь" почала будувати нову ЗПС для Одеського аеропорту

3 хв читати
Компанія "Автомагістраль-Південь" почала будувати нову ЗПС для Одеського аеропорту

Компанія "Автомагістраль-Південь" (Одеса) почала будувати злітно-посадкову смугу для Одеського аеропорту і виклала на своїй офіційній сторінці в Facebook фотографії початку робіт.

"Початок реалізації великого інфраструктурного проекту - підготовчий етап будівництва нової злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту "Одеса"! Завершення будівельних робіт щодо першого пускового комплексу заплановано на кінець 2018 року", - зазначалося в публікації компанії від 18 листопада.

20 листопада цю публікацію зі сторінки компанії було видалено. Прес-служба аеропорту в понеділок для коментарів була недоступна.

Як повідомило агентству джерело, ознайомлене з ситуацією, ці роботи компанія проводила ще близько 1,5 місяців тому в рамках проекту від 2013 року. За словами джерела, компанія розраховує на фінансування робіт із держбюджету в рамках проведеного в тому ж 2013 році тендера. Однак, чи були ці роботи узгоджені з профільними відомствами, джерело не впевнене.

При цьому інший співрозмовник агентства, ознайомлений з технічними деталями будівництва, висловив сумнів у доцільності проведення будівельних робіт за новою ЗПС за проектом від 2013 року, оскільки, на його думку, конструкційні параметри об'єкта не надають змоги його експлуатувати.

Компанія "Автомагістраль-Південь" - один з найбільших підрядників "Укравтодору" і постійно виграє тендери на дорожні роботи по всій країні. У 2015 році компанія вже співпрацювала з Одеським аеропортом, здійснивши комплекс робіт із будівництва під'їзних шляхів і парковок для автомобільного транспорту.

Як повідомлялося, у вересні цього року Кабмін погодив виділення 800 млн грн на реконструкцію аеропортів України. Зокрема на Одеський аеропорт було виділено 500 млн грн "на проектування, реконструкцію та будівництво аеродромного комплексу Одеського аеропорту".

Як повідомлялося, в початку липня 2011 року Одеська міськрада дала згоду на участь в спільному підприємстві ТОВ "Міжнародний аеропорт" Одеса ", створеному для реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Одеса", зокрема й будівництво нової ЗПС. Другим учасником СП стало ТОВ Odessa Airport Development Ltd. зі статутним капіталом близько тисячі гривень Частка Одеської міськради в СП становила 25%, при цьому міськрада внесла до статутного капіталу майно Одеського аеропорту загальною вартістю 118,4 млн грн. Статутний капітал СП мав становити 473,4 млн грн. Частину, що залишилася, мала внести приватна компанія.

Однак у результаті роботи з будівництва нового термінала виконувалися за кредитні кошти, отримані під заставу майна комунального підприємства. Реконструювати ж злітно-посадкову смугу приватний інвестор зовсім відмовився, після чого Мінінфраструктури заявило, що необхідні кошти - понад 1,6 млрд грн - будуть виділені з держбюджету або залучені під держгарантії, проте ці кошти так і не були виділені.

З 2014 до 2016 рр. перспективи реконструкції та розвитку аеропорту були незрозумілі через розслідування Одеської обласної прокуратури та Генеральної прокуратури України обставин передання аеропорту в спільне підприємство. Крім того, Одеська міськрада тривалий час судилася за повернення майна КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" у комунальну власність. У результаті судові розгляди закінчилися мировою угодою.

Контроль над підприємством ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" приписують бізнесменам Борису Кауфману і Олександру Грановському. Вони також контролюють управляючу компанію Vertex Hotel Group (готелі "Президент-готель"(Київ), "Бристоль", готель "Лондонський"(обидва - Одеса) і т.д.), журнал "Фокус" і кілька підприємств у фінансовому та будівельному секторах.

Основні споруди аеропорту "Одеса" було зведено в 1960-1961 роках. У 1982 році побудовано вантажний термінал.

Підприємство забезпечує польоти повітряних суден близько 20 вітчизняних і зарубіжних авіакомпаній до 60 країн світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА