07:37 21.11.2017

Одеська ОДА ініціює перевірку законності процесу передання приватній компанії частини міського саду Одеси

2 хв читати
Одеська ОДА ініціює перевірку законності процесу передання приватній компанії частини міського саду Одеси

Одеська обладміністрація ініціює перевірку законності процесу передання приватній компанії частини міського саду Одеси - Літнього театру.
"Законність дій, які зробили можливим потенційне будівництво ТРЦ на території Літнього театру, буде перевірена", - заявив глава ОДА Максим Степанов, додавши, що законність процедур викликає у нього питання.
Він також порадив міськраді провести переговори з інвесторами на предмет виділення альтернативної ділянки під забудову.
"Я закликаю міськраду Одеси: на майбутнє, при прийнятті будь-яких рішень щодо відведення землі в містах, які важливі для городян, що мають цінність для Одеси, її минулого і майбутнього, - враховувати не тільки законність процедур, а й питання справедливості і інтереси людей", - додав глава ОДА.
Як повідомлялося, в обідню пору в суботу в центрі Одеси кілька сотень одеситів зібралися, щоб провести акцію протесту проти можливої ​​забудови частини міського саду - Літнього театру.
Перед початком акції директор компанії-забудовника "Солід" Ігор Коваленко в коментарі журналістам пояснив, що забудовник планує створити на території Літнього саду концертно-виставковий комплекс - ніякого висотного будинку там не планується. І хоча територія, за словами І.Коваленка, знаходиться в приватній власності, дерева там також вирубувати для будівництва не будуть.
Але переконати протестувальників він не зміг. В результаті група активістів увірвалася на огороджену територію Літнього театру, зламала заварені вночі ворота і відкрила їх для всіх присутніх.
Після цього протистояння між активістами і поліцією різко загострилося. Правоохоронці спробували розігнати учасників акції, використовуючи сльозогінний газ і кийки. Активісти відповіли на це киданням бруківки та піротехніки.
Внаслідок інциденту з боку правоохоронців постраждали понад 20 людей. В т.ч. під час зіткнень постраждав начальник Головного управління Нацполіціі в Одеській області Дмитро Головін. За різними даними, йому розбили голову каменем або залізним прутом.
Після цього активісти зняли ворота взагалі і понесли їх до Одеської міськради, щоб "віддати" меру Одеси Геннадію Труханову.
Більшість учасників акції впевнені, що за забудовою Літнього театру стоїть одеський бізнесмен Володимир Галантернік.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА