08:23 21.11.2017

Три київських пам'ятники до кінця листопада будуть під відеоспостереженням

2 хв читати
Три київських пам'ятники до кінця листопада будуть під відеоспостереженням

До кінця поточного місяця столична влада планує встановити камери відеоспостереження біля пам'ятників Володимиру Великому, Миколі Щорсу і Меморіалу Вічної Слави, які були пошкоджені вандалами в поточному році.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, термін виконання доручення - 29 листопада 2017 року. Встановлені камери будуть підключені до загальноміської системи відеоспостереження.

Заплановано, що камери захищатимуть пам'ятники від вандалізму, про що йдеться в окремому дорученні першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса директору Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрію Назарову. "Прошу вжити заходів зі встановлення камер відеоспостереження (з можливістю реагування на перетин дозволеного периметра), щоб захистити від злочинного руйнування або пошкодження пам'яток Володимиру Великому та Миколі Щорсу, Меморіалу Вічної Слави з підключенням цих камер до загальноміської системи відеоспостереження", - йдеться в документі.

Г.Пліс розповів, що тиждень тому дав вказівку встановити сучасні камери з можливістю контролювати певний периметр і оповіщати про порушення. "Якби терміни виконання не був таким тривалим, то ті, хто здійснив останній акт вандалізму, зрозуміли б, що через тиждень зробити це буде неможливо", - зазначив він.

"Зараз мало не щотижня вандали руйнують пам'ятники. Камери - перший крок до того, щоб уберегти їх. Звичайно, потрібно працювати і з поліцією, і з населенням, піднімати рівень особистої відповідальності. Я впевнений, що треба робити все можливе, щоб зберегти пам'ятки , адже це частина міста ", - додав Г.Пліс.

Як повідомлялося, на початку березня невідомі облили червоною фарбою пам'ятник учасниці українського визвольного руху, поетеси Олени Теліги, який відкрили в Бабиному Яру наприкінці лютого.

Після цього 18 березня невідомі облили червоною фарбою пам'ятник князю Володимиру Великому в Києві, встановлений ще в 1853 році, а також постамент і майданчик біля нього. Раніше, у вересні 2016 року пам'ятник також обливали червоною фарбою невідомі.

21 березня в центрі Києва невідомі пошкодили пам'ятник М.Щорса, який планували перенести у створюваний музей на ВДНГ: у кінної скульптури відпиляли ногу і зняли з п'єдесталу напис. При цьому пам'ятник раніше був огороджений щоб уникнути самовільного демонтажу активістами, проте навколо нього були зведені спціаьні конструкції для огляду та замірів у рамках підготовки до демонтажу силами КМДА.

У ніч з 6 на 7 листопада невідомі залили цементним розчином Вічний вогонь у парку Вічної слави в Києві - чашу, в якій горів вогонь, і частково її металеве обрамлення. До середини того ж дня пам'ятник було відновлено. Однак в ніч на 20 листопада акт вандалізму було скоєно знову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА