08:47 21.11.2017

У Ємені близько 2,5 млн осіб залишилися без чистої води

2 хв читати
У Ємені близько 2,5 млн осіб залишилися без чистої води

Столиця Ємену Сана і місто Ель-Байда залишилися без чистої води через відсутність палива для насосних станцій внаслідок блокади країни з боку коаліції арабських держав на чолі в Саудівською Аравією. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Іоланду Жакмен.

Сана і Ель-Байда приєдналися до списку міст Ємену, в яких немає чистої води, в цілому зараз до неї не мають доступу близько 2,5 млн осіб, сказала вона. "Така ситуація може призвести до ще одного спалаху хвороб, що передаються через воду", - підкреслила Жакмен. Окрім того, за її словами, системи водопостачання і каналізації в містах Амрані і Дхамар зараз забезпечують тільки половину звичайної площі.

У п'ятницю, 17 листопада, в МККК повідомили, що в трьох містах Ємену - Сааде, Таїзі і Ходейда - також закінчилася чиста вода, пише агентство.

Очолювана Саудівською Аравією коаліція арабських держав закрила повітряні і водні порти Ємену 6 листопада. Таке рішення було прийнято, після того як біля Ер-Ріяда була збита балістична ракета. За інформацією коаліції, повстанці-хусити отримували контрабандні ракети від Ірану.

Американський президент Дональд Трамп в запуску ракети по Ер-Ріяду звинуватив Ірак. За словами влади Саудівської Аравії, снаряд повинен був вразити столичний аеропорт. В ООН попередили, що через блокаду Ємену в країні відбудеться наймасовіший голод за останні десятиліття, що призведе до мільйонів жертв.

З 2014 року в Ємені йде війна між урядовою армією і повстанцями-хуситами. Коаліція ввела війська в Ємен в 2015 році і підтримала війська президента Ємену Абд-Раббі Мансура Хаді. Іран, у свою чергу, підтримує повстанців-хуситів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА