14:21 21.11.2017

Київ вимагає скасувати незаконний військовий призов в окупованому Криму

2 хв читати
Київ вимагає скасувати незаконний військовий призов в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з призовом Російською Федерацією на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим і в м. Севастополі.

"За оприлюдненими даними Міністерства оборони Російської Федерації, вже понад 800 осіб-жителів тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим відправлено до місць проходження військової служби. Загалом восени 2017 року держава-окупант планує направити з тимчасово окупованої території близько 2000 осіб на комплектування збройних сил РФ, зокрема й за межами Криму", - зазначено в заяві МЗС України, яку поширила прес-служба відомства у вівторок.

Київ нагадав, що Генеральна асамблея ООН у резолюції від 19 грудня 2016 закликала Москву виконати свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права, згідно з яким державі-окупанту забороняється примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах, так само, як і забороняється чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії.

Крім того, в ухваленому 14 листопада 2017 року Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН проекті оновленої резолюції про ситуацію з правами людини в Криму міститься заклик до Російської Федерації "припинити практику примушування жителів Криму до служби у збройних або допоміжних силах Російської Федерації, зокрема за допомогою тиску або пропаганди".

"МЗС України вимагає від Російської Федерації скасувати незаконне рішення про призов на військову службу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя (Україна), усунути всі спричинені ним наслідки, забезпечити неухильне дотримання своїх міжнародних зобов’язань як держави-окупанта, а також повною мірою виконати резолюції ГА ООН", - наголошено в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА