15:29 21.11.2017

Екс-директору ДП "Олімпійський" підготовлено повідомлення про підозру

2 хв читати
Екс-директору ДП "Олімпійський" підготовлено повідомлення про підозру

Правоохоронці оголосили про підозру двом керівникам компаній-підрядників у рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання коштів, виділених на підготовку та проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, екс-директору держпідприємства "НСК "Олімпійський" підготовлено повідомлення про підозру.

"У рамках провадження Київської прокуратури та "К" СБУ (управління "К" СБУ - ІФ) про розкрадання коштів Євро-2012 проведено обшуки й оголошено про підозру екс-директору ДП "Олімпійський", генеральному директору фірми-підрядника та директору посередницької структури", - написав генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За словами генпрокурора, сума збитків лише при закупівлі сидінь для стадіону "Олімпійський" становила 27 млн грн у 2011 році.

Як пізніше поінформувала прес-служба прокуратури м. Києва, слідство з’ясувало, що під час виконання державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року службові особи ДП "НСК "Олімпійський" придбали за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів через суб'єкти господарювання з ознаками фіктивності.

"Наразі слідчі прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГВ БКОЗ СБУ провели обшуки в посадових осіб ДП "НСК "Олімпійський" і суб'єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів, і повідомили про підозру в співучасті у скоєнні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України керівнику генерального підрядника - ТОВ "АК Інжиніринг" і керівнику субпідрядника - компанії "Спецпостач" Міжнародного благодійного фонду "Безпека країни", - зазначено в повідомленні.

Крім того, як уточнює прокуратура Києва, підготовлено повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП "НСК "Олімпійський" за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. "Наразі місцеперебування останнього встановлюється", - повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

До суду внесено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн грн кожному.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 212, ст. 27 ч. 5, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА