19:11 21.11.2017

Школяр з ЯНАО вперше прокоментував свій виступ в Бундестазі

2 хв читати

Десятикласник з Нового Уренгоя заявив, що організатори заходу виклали відеозапис частини його промови. Навколо виступу школяра в російському суспільстві розгорнулося "екзальтована цькування", заявляли раніше в Кремлі
Школяр гімназії № 1 Нового Уренгоя, чий виступ в Бундестазі викликав широкий резонанс, заявив, що організатори заходу виклали відео його мови, вирізавши звідти найбільш важливі слова. Про це підліток розповів телеканалу "Зірка".

"Коли ми приїхали туди, нам сказали - читайте повільніше для перекладачів, тому що вони не встигають переводити. Вийшло так, що у мене набагато довше вийшла промова. І вони нарізали і виклали в YouTube без останнього абзацу, а там найважливіше - те, що я щиро сподіваюся, що не буде воєн", - сказав гімназист.

"Вони (організатори) прибрали це все. І тому скандал і міг роздутися", - підкреслив він.

Десятикласник зауважив, що його виступ тривав 2 хв 50 сек, однак в інтернеті опублікували ролик тривалістю 1 хв 55 сек.

У своєму виступі в Бундестазі, відеозапис якого була опублікований 19 листопада, підліток розповів про німецького солдата, що брав участь у Сталінградській битві. За словами школяра, цей солдат після потрапив в табір для військовополонених, але так і не зміг повернутися додому, тому що "помер від важких умов полону". Учень додав, що побачив там "невинно загиблих людей, серед яких багато хто хотів жити мирно і не бажав воювати". Підліток розповів, що вивчив біографію німця за відкритими джерелами.

Після публікації промови школяра комітет Ради Федерації з міжнародних справ попросив уряд Ямало-Ненецького округу перевірити навчальну програму гімназії, в якій навчається хлопець. Заступник голови комітету Держдуми з освіти і науки Борис Чернишов попросив Генпрокуратуру провести перевірку того, що сталося, щоб зрозуміти, хто був ініціатором його промови.

Однак 21 листопада міністр освіти Ольга Васильєва закликала припинити цькування школяра. У свою чергу уповноважений при президенті Росії з прав дитини Анна Кузнецова попросила правоохоронні органи забезпечити безпеку сім'ї учня, якому, за словами його матері, стали надходити погрози.

Також на ситуацію відреагував прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, який сказав, що виступ школяра "навряд чи вимагає якоїсь реакції адміністрації президента" і додав, що йому не зрозуміле "екзальтована цькування", яке почалося в російському суспільстві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА