08:24 22.11.2017

КНДР звинуватили в порушенні перемир'я з Південною Кореєю

1 хв читати
КНДР звинуватили в порушенні перемир'я з Південною Кореєю

Командування ООН у Південній Кореї звинуватило північнокорейську сторону в тому, що вона двічі порушила умови угоди про перемир'я від 1953 року.

В повідомленні йдеться, що в розпорядженні командування є відеозапис того, як одягнена у військову форму армії КНДР людина переходить демаркаційну лінію, що розділяє дві корейські держави. За нею женеться інший північнокорейський солдат, який в порушення угоди про перемир'я на кілька секунд перетнув демаркаційну лінію, заглибившись на бік Південної Кореї на кілька метрів.

Одночасно по перебіжчикові в бік Південної Кореї була відкрита стрілянина іншими північнокорейськими прикордонниками, що також є порушенням умов перемир'я.

Перебіжчика врятували прикордонники Південної Кореї, його, за відомостями, що надходять, поранено і доставлено в госпіталь.

Представник командування ООН полковник армії США Чад Керрол заявив журналістам, що командування буде домагатися проведення зустрічі з представниками КНДР, щоб обговорити питання, пов'язані з подією, а також заходи щодо недопущення подібних інцидентів у майбутньому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА