09:55 22.11.2017

Військова прокуратура розпочала ще одне провадження щодо екс-міністра Клименка

3 хв читати
Військова прокуратура розпочала ще одне провадження щодо екс-міністра Клименка

Співробітники Служби безпеки України задокументували нові докази причетності колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка до скоєння злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

"Правоохоронці отримали додаткові матеріали, що колишній чиновник під час перебування на посаді своїми діями свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності нашої держави", - повідомляє в середу вранці прес-центр СБ України.

На підставі зібраних співробітниками СБ України матеріалів Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України 17 листопада розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України. Санкції передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року правоохоронці проводили в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників обласних управлінь Міндоходів, причетних до організації функціонування т. з. "податкових майданчиків", пов'язаних із екс-міністром О.Клименком. Були затримані 23 особи за підозрою в скоєнні злочинів за ч.1 ст.255, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Серед затриманих - колишній керівник головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області; начальник ДПС Луганської області; глава податкової АРК; начальники ДПІ районів Києва; заступник голови Полтавської податкової адміністрації; начальник і заступник начальника Міндоходів у Харківській області; начальник ДПІ в Полтаві; голова ДПА в Харківській області.

У червні прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко повідомляв, що у рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президентом України Віктором Януковичем разом із колишнім міністром доходів і зборів О.Клименком оголошені підозри 45 особам. Станом на 27 червня 17 з них перебували в розшуку, 28 перебували на території України. Всім їм суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави або просто у вигляді застави. Дев'ять фігурантів цієї справи перебувають під вартою, 18 внесли заставу на загальну суму понад 59 млн грн.

У липні силові відомства провели 183 обшуки в приміщеннях, що належать О.Клименку, зокрема в ТРЦ "Гулівер" (Київ).

28 липня генеральна прокурор України Юрій Луценко повідомив, що у справі про створення злочинної організації з числа вищого керівництва Міністерства доходів і зборів часів О.Клименка (т. з. справу про "податкові майданчики") 46 особам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, дев'ять осіб залишаються під вартою, 18 - під заставою.

"За проміжними результатами (розслідування справи організації О.Клименка - ІФ) підозру оголошено 46 особам, серед яких - керівники регіональних податкових, а також сам екс-міністр доходів і зборів О.Клименко. Під вартою залишаються дев'ять осіб, ще 18 перебувають під заставою на загальну суму 59 млн грн ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Ю.Луценка, під час розслідування військові прокурори Генпрокуратури брали участь в розгляді 258 клопотань у судах за заходами забезпечення кримінального провадження. "Найбільша їх кількість (163) стосувалося накладення арешту на майно підозрюваних. Всі клопотання задоволені ... Майно підозрюваних заарештовано на суму 900 млн грн. Сума арештованого майна О.Клименка та його афілійованих компаній сягає ще 6 млрд грн", - сказав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА