11:56 22.11.2017

США вже продає Україні летальну зброю оборонного характеру

2 хв читати
США вже продає Україні летальну зброю оборонного характеру

Компанія з Техасу (США) "AirTronic USA", отримала ліцензію і вже постачає до України гранатомети PSRL - створену в США вдосконалену версію радянського РПГ-7, повідомляє "Голос Америки" в середу.

За словами головного директора компанії Річарда Вендівера, співпрацю з Україною було розпочато два роки тому, а перші поставки гранатометів до України були здійснені в 2016 році. "Ми почали постачати наш товар до України минулого року, ми продовжуємо здійснювати поставки до цього дня. Деталей, і як, і що ми робимо, я не можу цього повідомити", - сказав він.

За даними видання, гранатомети "AirTronic USA" мають обмежену дальність попадання, тому американський уряд гарантує, що PSRL використовуватимуть лише з оборонною метою. "Очевидно, PSRL - це система летальної зброї. Але це оборонна летальна зброя. Це не якісь серйозні ракетні установки, у них дальність потрапляння лише 1 000 метрів. Так що поки що ці системи озброєнь залишатимуться на українській стороні кордону, це не наступальна зброю. Але якщо наступальні війська почнуть перетинати кордон, тоді, я думаю, українські збройні сили могли б використовувати наші системи, щоб зупинити наступ", - заявив Р.Вандівер.

За його словами, отримати ліцензію було нелегко і на це пішов час "через делікатність теми під час переговорів Мінськ-2". При цьому, за словами Р.Вендівера, ці системи не суперечать угодам Мінськ-2.

За словами керівника "AirTronic USA", посольство CША в Києві координує дії з Міноборони України, щоб контролювати, як використовується американська зброя в Україні. Бізнес-контракт також забороняє українським споживачам перепродувати або експортувати продукцію кампанії. Також, за його словами, угода щорічно продовжується і залежить від потреб України, і наразі вона не обмежена часом.

У свою чергу, посол України в США Валерій Чалий зазначає, що укладання контрактів та отримання ліцензії - це як політичне рішення, так і комерційні питання, і між цими комерційними угодами та військовою допомогою США Україні є відмінності. "Створення умов для налагодження такої співпраці - це те, чим ми займаємося. Свого часу ми звели компанію "AirTronic USA" з "Укроборонпромом" і далі вони вже розвивали цю співпрацю", - розповів посол, підтвердивши, що перші контакти компанії почали налагоджувати в 2015 році.

"Ми очікуємо, що законопроект, який передбачає надання Україні озброєнь летального характеру, який вже пройшов через Палату представників і Сенат, підпише президент Трамп, і це до 50 млн (доларів США - ІФ) фінансування саме в смертоносній оборонній зброї. Рішення приймати президенту Трампу. Але бізнес-поставки - це інша тема. Там йдеться про більш потужну оборонну зброю", - уточнив В. Чалий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА