16:07 22.11.2017

Казахстанську журналістку Жанару Ахмет звільнили на поруки нардепа Заліщук

2 хв читати
Казахстанську журналістку Жанару Ахмет звільнили на поруки нардепа Заліщук

Опозиційну журналістку з Казахстану Жанару Ахмет (Ахметову), раніше заарештовану в Україні, звільнено на поруки народного депутата України (фракція "Блок Петра Порошенка") Світлани Заліщук.

"Щойно казахстанську опозиційну журналістку Жанару Ахметову мені віддали на поруки. Сьогодні вона буде з сином. За справедливість усе-таки треба боротися", - написала парламентарій на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

"Під час розгляду апеляції нагадали прокуратурі, що червона картка Інтерполу колись висіла в базі й поруч з ім'ям Рефат Чубаров (лідер меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України фракції "БПП" - ІФ). Якось швидко забуваємо історію", - додала С.Заліщук.

Як повідомлялося, Ж.Ахмет прибула в Україну в березні 2017 року та звернулася по надання їй статусу біженця. Вона живе разом із 9-річним сином у Києві. На батьківщині проти неї відкрито кілька справ, які сама журналістка вважає політично мотивованими.

У жовтні її затримали в Києві. Згодом Києво-Святошинський суд Київської області заарештував журналістку на 18 днів, a на початку листопада Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення про її екстрадиційний арешт. Отже, вона має залишатися в СІЗО до вирішення питання про можливу видачу для виконання вироку райсуду м. Алмати від 24 листопада 2009 року і для здійснення фактичного передання казахстанським слідчим органам.

8 листопада комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради заявив про намір просити Генеральну прокуратуру України змінити запобіжний захід Ж.Ахмет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА