17:21 22.11.2017

Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором ДБР

2 хв читати
Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором ДБР

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань (ДБР), повідомляється на офіційному сайті глави держави в середу.

Під час зустрічі глава держави привітав Р.Трубу з завершенням процедури конкурсного відбору на посаду керівника структури. "Це надзвичайно відповідальна посада. Це частина моєї реформи органів прокуратури", - зазначив П.Порошенко.

Глава держави зазначив, що, крім призначення керівника ДБР, конкурсна комісія також рекомендувала кандидатів на посади заступників керівника.

П.Порошенко також заявив Р.Трубі, що той має "забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань", зазначивши, що для цього створено всі умови.

"Щиро бажаю, щоб ця реформа, яку я ініціював, справді мала ключовий показник – довіру людей. Щоб ті, хто скоїв злочини, були покараними. Щоб жодних політичних, економічних або інших причин порушувати або закривати справу в нас не було. І що ці справи, потрапивши до нової судової системи, приведуть злочинців до в’язниці, а чесна людина зможе точно розраховувати на те, що її права будуть захищені", - зазначив президент.

У свою чергу Р.Труба зазначив, що відновлення довіри українців до правоохоронної системи є великим викликом. "Головне, щоб в Україні повірили в реалізацію принципу справедливості та невідворотності покарання. І цього всього можна буде досягти лише професійною наполегливою роботою, новими методами, а також політичною незаангажованістю", - зазначив він.

Як повідомлялося, 16 листопада конкурсна комісія з проведення конкурсу на заміщення посади директора ДБР рекомендувала призначити головою бюро керівника департаменту ТОВ "Юридична компанія "Сектор права" Р.Трубу, який у 1997-2015 роках працював в органах прокуратури, обіймав посаду першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України.

Конкурсна комісія з проведення конкурсу на заміщення посади директора ДБР рекомендувала кандидатуру Р.Труби за підсумками голосування 16 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА