17:40 22.11.2017

Усі підрозділи Нацполіції України отримають доступ до баз даних Інтерполу з упровадженням системи I/24-7

2 хв читати
Усі підрозділи Нацполіції України отримають доступ до баз даних Інтерполу з упровадженням системи I/24-7

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і генеральний секретар Інтерполу (Interpol) Юрген Шток на зустрічі в Ліоні (Франція) обговорили ефективні інструменти в боротьбі з загальною злочинністю, зокрема у сфері кібер- і наркозлочинності.

"Під час зустрічі з генеральним секретарем Інтерполу Юргеном Штоком визначили основні вектори взаємодії, зокрема у сфері кібер- і наркозлочинності, доступу України до телекомунікаційної системи I/24-7 за технологією FIND і недопущення зловживань Росією інструментами Інтерполу", - повідомив А.Аваков за підсумками зустрічі, передає його слова департамент комунікації МВС України.

Телекомунікаційна система Інтерполу І-24/7 (Інтерпол 24 години на добу – 7 днів на тиждень) - це захищена від стороннього доступу мережа з обмеженим колом користувачів, що за своєю глобальністю не має аналогів у світі та є ефективним інструментом міжнародного співробітництва правоохоронних органів. Завдяки впровадженню цієї системи всі підрозділи Національної поліції матимуть доступ до баз даних Інтерполу, зазначає департамент комунікації МВС.

А.Аваков також поінформував Ю.Штока, що для забезпечення ефективної роботи підрозділів кримінального аналізу необхідно створити єдиний інформаційний простір, який дасть можливість доступу до баз даних Національної поліції, МВС, державних інформаційних реєстрів, даних Інтерполу та Європолу, GIS-систем, забезпечить можливість збору даних із відкритих джерел інформації.

"Також планується створення регіональних відділів при Головних управліннях Нацполіції України в областях, а саме в чотирьох прикордонних областях України в рамках пілотного проекту", - додав глава МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА