18:55 22.11.2017

СБУ заборонила в'їзд на 3 роки російському артисту Федору Добронравову

3 хв читати
СБУ заборонила в'їзд на 3 роки російському артисту Федору Добронравову

Служба безпеки України ухвалила рішення про заборону в'їзду на 3 роки російському артисту Федору Добронравову (відомий за серіалом "Свати"), який публічно підтримує анексію Криму та відвідував окупований півострів.

"Ми ухвалили рішення про заборону в'їзду на три роки російському артисту Федору Добронравову, який неодноразово відвідував АРК і підтримував публічно анексію Криму", - йдеться у відеозверненні спікера СБУ Олени Гітлянської, розміщеному в YouTube.

Крім того, вона радить організаторам гастролей репера Басти (концерт запланований на 1 грудня в Києві - ІФ) "терміново звернутися до Служби безпеки України, оскільки ніхто не скасовував заборони на в'їзд цьому громадянину".

О.Гітлянська нагадала, що, крім СБУ, є ще низка державних органів, які можуть ухвалювати рішення про заборону в'їзду до країни.

"Так, прикордонники ухвалили рішення про заборону в'їзду білоруському реперу Коржу після інформації СБУ, що він порушив порядок перетину українського кордону", - навела приклад спікер спецслужби.

Як повідомлялося, законопроект №6682 "Про гастрольні заходи в Україні" Верховна Рада ухвалила 5 жовтня 2017 року. 7 листопада президент Петро Порошенко підписав його. Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

СБУ розробила порядок для організаторів гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора.

"При підготовці запиту на адресу СБУ для отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у гастрольному заході обов'язковою при заповненні є інформація про: організатора гастрольного заходу; дату, час, місце проведення і назву гастрольного заходу; ПІБ, дату народження, сценічний псевдонім громадян (-ина, -ки) країни-агресора, які плануються до участі в гастрольному заході, їх належність до творчих колективів та інша інформація, яка характеризує їхню творчу діяльність", - ідеться в повідомленні.

Запит необхідно надсилати на електронну адресу або поштою до СБУ.

У спецслужбі також нагадують, що, згідно зі зміненим законом "Про гастрольні заходи в Україні", якщо учасником запланованого гастрольного заходу є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення гастрольного заходу подає до СБУ запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення артиста до участі у зазначеному гастрольному заході. При цьому організатор має надати СБУ достовірну інформацію про себе та артиста.

СБУ протягом десяти днів з моменту отримання запиту розглядає та надає організатору відповідь про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі в гастролях. Після отримання відповіді від СБУ про відсутність підстав для недопущення громадянина до участі в гастролях організатор укладає з ним договір. При цьому під час укладення договору організатор має врахувати, що законні підстави для недопущення громадянина країни-агресора до участі в гастролях можуть з'явитися і після надання СБУ відповіді на відповідний запит.

Закон також передбачає відповідальність за його порушення у вигляді штрафу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА