19:41 22.11.2017

Представники антикорупційних відомств не повинні брати участь у публічних конфліктах

1 хв читати
Представники антикорупційних відомств не повинні брати участь у публічних конфліктах

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олег Барна закликав керівників антикорупційних органів припинити публічні взаємні звинувачення і почати ефективно боротися з корупцією в Україні, повідомляється на офіційному сайті "БПП" у середу.

"Публічні шоу, в яких беруть участь керівники силових відомств, навряд чи дають позитивний результат їхній діяльності. Дивитися на це все надзвичайно сумно. Якщо ми хочемо мати ефективну діяльність антикорупційних відомств, нам треба змінювати підходи до роботи. Робити її, перш за все, ефективною", - заявив О.Барна.

Народний депутат заявив про необхідність провести розслідування діяльності фірми "Міранда" - розробника неякісного програмного продукту, який використовує Національне агентство запобігання корупції для перевірки електронних декларацій.

Парламентарій також закликав голову комітету утриматися від упереджених суджень, відкритої підтримки однієї зі сторін конфлікту та зосередитися на організації роботи комітету відповідно до чинного законодавства.

"Я пропоную повернутися до тих традицій, за якими злочини розслідувалися в тиші. Засідання Антикорупційного комітету, на яких розглядаються конфліктні питання, мають відбуватися в закритому режимі. Антикорупційний комітет має відігравати роль арбітра або публічно вивчати матеріали тільки тоді, коли конфронтацію між антикорупційними органами не буде розв’язано. Голова комітету має заборонити членам комітету давати юридичні оцінки. Ми можемо констатувати тільки факти, а оцінювати їх мають правоохоронні органи та суд", - заявив О.Барна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА