08:08 23.11.2017

ВМС Аргентини заявили про "критичну ситуацію" в пошуках підводного човна

1 хв читати

У пошуках зниклого в Атлантиці підводного човна San Juan склалася "критична ситуація". Про це, як передає La Nacion, заявив офіційний представник ВМС Аргентини Енріке Бальби.

Він підкреслив, що часу на те, щоб знайти підводників живими, в тому випадку, якщо їх човен потонув, залишається критично мало. "Ми знаходимося в критичній ситуації і рахунок йде на години", - розповів Бальби. Як пояснює видання, в тому випадку, якщо підводний човен залишається на дні океану, запаси кисню у 44 моряків на борту вже добігають кінця.

Зараз рятувальникам вдалося перевірити більше 500 тис. кв км. водної поверхні на предмет наявності слідів підводного човна, проте ці пошуки ні до чого не привели. Однак напередодні ВМС Аргентини повідомили, що в тому районі, де востаннє виходив на зв'язок підводний човен, була зафіксована гідроакустична аномалія. На пошуки в цьому районі вже було направлено кілька суден.

Аргентинський підводний човен San Juan, на борту якого знаходяться 44 моряків, перестав виходити на зв'язок 15 листопада. Його пошуки ведуться в південній Атлантиці, на відстані до тисячі кілометрів від узбережжя країни. Допомогу в пошуковій операції Аргентині надають 13 країн, в тому числі США, Бразилія, Великобританія і Чилі. У пошуках задіяні 4 тис. чоловік і близько 30 літаків і суден. 
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА