09:27 23.11.2017

У Луганській області без енергопостачання залишаються 27 населених пунктів

2 хв читати
У Луганській області без енергопостачання залишаються 27 населених пунктів

Станом на ранок четверга в Луганській області через негоду знеструмленими залишаються 27 населених пунктів, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

"У період 21 і 22 листопада внаслідок ускладнення погодних умов (дощ із мокрим снігом, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 27 населених пунктів у Луганській області", - йдеться у зведенні на сайті відомства в четвер уранці.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Як повідомлялося, через негоду на підконтрольній уряду території Луганської області станом на 15:00 середи були знеструмлені повністю або частково майже 60 населених пунктів, 419 трансформаторних підстанцій, без електрики перебували 19 тис. 688 абонентів, повідомляє ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО).

"У переважній більшості зазначені випадки знеструмлення стали наслідками снігопаду, падіння дерев, пошкодження дротів гілками. Три дерев'яні опори електромереж навіть зламалися через негоду. В одному випадку знеструмлення в Старобільську сталося внаслідок того, що опору збив автомобіль", - повідомляється на сторінці ЛЕО в соцмережі Facebook у середу.

Крім того, протягом дня ситуація ще більше ускладнювалася новими знеструмлення.

"Енергетики докладають максимум зусиль для відновлення електропостачання... Водночас усунення пошкоджень ускладнюється поганою логістикою в області та господарською кризою в ЛЕО", - йдеться в заяві.

У компанії зазначають, що через відсутність коштів протягом року енергетики не змогли підготуватися до осінньо-зимового періоду, що вже проявляється у вигляді численних аварій на електромережах за найменших проявів негоди. При цьому існують великі труднощі з відновленням електропостачання. "Взимку така ситуація призведе до численних аварій і може спричинити страшний техногенний і соціально-економічний колапс на території Луганщини", - зазначають у ЛЕО.

У компанії наголошують, що через фінансові санкції НКРЕКП і арешт рахунків енергокомпанії Державною виконавчою службою протягом усього року енергетики не мають пального для виїзду ремонтних бригад, матеріалів для ліквідації пошкоджень, на підприємстві введено триденний режим роботи та спостерігається відтік кваліфікованих фахівців. "Ми дедалі більше ризикуємо повторити катастрофу в Алчевську в 2006 році, але в обласному масштабі", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА