11:01 23.11.2017

Активісти "Вуличного фронту" збирають людей біля райвідділу поліції в Одесі через затримання одного з членів організації

2 хв читати

Активісти організації "Вуличний фронт" оголосили "термінову мобілізацію", щоб зібрати прихильників біля Приморського районного відділу поліції в центрі Одеси.

Згідно з повідомленням на сторінці "Вуличного фронту" у Facebook, у райвідділі перебуває один із членів організації Дем'ян Ганул, якому, "найімовірніше, збираються вручити підозру за акцію щодо захисту Літнього театру", а вдома в нього наразі проводиться обшук. У повідомленні також наголошується, що Д.Ганула затримав поліцейський спецназ.

У свою чергу прес-служба поліції Одеської області зранку поширила повідомлення про те, що деякі учасники акції з захисту Літнього театру, зловживаючи толерантним ставленням поліції, чинили провокації, внаслідок чого виникли бійки, постраждали поліцейські.

"Кожен без винятку, хто чинить незаконні та суспільно небезпечні дії, має відповідати згідно з Кримінальним кодексом України. Це базова основа принципу законності та порядку в нашій країні, це вимога суспільства, це вимога до правоохоронців, які служать суспільству. Адже поліція, відповідно до закону України "Про Національну поліцію", забезпечує охорону прав і свобод людини, протидіє злочинності, підтримує публічну безпеку та порядок. Тому жодне із вчинених правопорушень не залишиться безкарним!", - ідеться в заяві поліції.

Як повідомлялося, в суботу 18, листопада, в центрі Одеси кілька сотень одеситів зібралися, щоб провести акцію протесту проти можливої забудови частини міського саду – Літнього театру.

Перед початком акції директор компанії-забудовника "Солід" Ігор Коваленко спробував пояснити свою позицію журналістам. За його словами, забудовник планує створити на території Літнього саду концертно-виставковий комплекс, ніякого висотного будинку там не планується. І хоча територія, за словами І.Коваленка, перебуває в приватній власності, дерева для будівництва там не вирубуватимуть.

Але переконати активістів він не зміг. У результаті активісти увірвалися на огороджену територію Літнього театру, зламали заварені вночі ворота та відкрили їх для всіх присутніх.

Після цього різко загострилося протистояння між активістами і поліцією, яка спробувала розігнати учасників акції. Співробітники поліції почали використовуватися сльозогінний газ і кийки. Активісти відповіли на це бруківкою та піротехнікою.

У результаті з боку правоохоронців постраждали понад 20 людей. Зокрема, під час сутичок постраждав начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін. За різними даними, йому розбили голову каменем або залізним прутом.

Після цього активісти взагалі зняли ворота й понесли їх до Одеської міськради, щоб "віддати" меру Одеси Геннадію Труханову.

Як повідомлялося, більшість учасників акції впевнена, що за забудовою Літнього театру стоїть одеський бізнесмен Володимир Галантернік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА