11:37 23.11.2017

Медведчук розраховує, що перший етап обміну заручниками відбудеться за формулою "306 на 74"

2 хв читати
Медведчук розраховує, що перший етап обміну заручниками відбудеться за формулою "306 на 74"

Лідер громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук констатує, що наразі обмін заручниками у форматі "всіх на всіх" здійснити неможливо, й очікує, що перший етап обміну відбудеться за формулою "306 на 74".

"Мінські угоди передбачають обмін утримуваними особами у форматі "всіх на всіх". На сьогодні встановлено 386 осіб, які утримуються на території України (їх розшукують ОРДО і ОРЛО). На території невизнаних республік встановлено та підтверджено 94 людини зі 157, розшукуваних нами. Однак, з урахуванням чинного законодавства, Україна не може виконати обмін у такому форматі. Тобто ми цих людей не можемо звільнити, а Донецьк і Луганськ хочуть отримати всіх", - розповів В.Медведчук в інтерв'ю виданню "КП в Украине", опублікованому в четвер.

Він пояснив, що його звернення до президента РФ Володимира Путіна було розраховане на те, щоб представники ОРДО і ОРЛО погодилися на пропорційний обмін - як частину, перший етап обміну "всіх на всіх".

"Тому, відповідно до цієї пропозиції, яку підтримали президент РФ Володимир Путін і патріарх Кирило, ми розраховуємо на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб, а Україна, у свою чергу, готова звільнити 306 осіб. Отже, перший етап обміну відбудеться за формулою "306 на 74", - розраховує В.Медведчук.

Відповідаючи на запитання про те, з якими проблемами процесуального характеру стикається Україна в підготовці до обміну заручниками, лідер руху зазначив: "Із 80 осіб (386 встановлених без 306, які брали участь у першому етапі обміну) є ті, хто притягується за особливо тяжкі злочини. За чинним законодавством ми не можемо звільнити сьогодні осіб, обвинувачуваних у скоєнні особливо тяжких злочинів, оскільки на них не поширюється навіть амністія".

Крім того, за його словами, є особи, обвинувачувані у скоєнні злочинів, не пов'язаних з АТО, тому вони залишаються в Україні, "ми їх не звільняємо".

"Хочу на цьому наголосити, щоб не допустити спекуляцій надалі на цій темі. Саме тому ми пропорційно запропонували Донецьку та Луганську звільнити 74 людей із 94 встановлених", - підсумував В.Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА