14:57 23.11.2017

Святковий стіл у День подяки в США подешевшав у 2017 р. до мінімуму за 5 років

3 хв читати
Святковий стіл у День подяки в США подешевшав у 2017 р. до мінімуму за 5 років

Традиційний сімейний обід у День подяки в США буде цьогоріч найдешевшим за п'ять років з поправкою на інфляцію, однак американці дедалі частіше намагаються урізноманітнити меню святкового столу, відходячи від звичних страв і рецептів.

Згідно з даними Федерації американських фермерських бюро (AFBF), середня вартість продуктів для традиційного обіду в розрахунку на 10 осіб у цьому році становитиме $49,12, що на 75 центів менше, ніж роком раніше. Таким чином, святковий обід обійдеться американцям менш ніж у $5 на людину.

"Другий рік поспіль загальна вартість обіду на День подяки знижується", - зазначив директор ринкових досліджень AFBF Джон Ньютон.

Роздрібні ціни на м'ясо індички, що є обов'язковим атрибутом і найдорожчою стравою традиційного святкового обіду на честь Дня подяки в США, знизилися в цьому році.

Так, американці заплатять за тушку індички масою 16 фунтів (7,3 кг) близько $22,38, або близько $1,40 за фунт, що на 2 центи за фунт менше, ніж роком раніше. Компанії США виробляють приблизно ті ж обсяги м'яса індички, що і раніше, але обсяги експорту скоротилися, що знижує ціни на внутрішньому ринку.

Окрім запеченої індички, фаршированої хлібом, продуктовий набір до святкового столу на День подяки, вартість якого вже 32 роки оцінює AFBF, передбачає солодку картоплю, булочки з вершковим маслом, горошок, кисло-солодкий соус зі свіжої журавлини, набір овочів, гарбузовий пиріг, приправлений збитими вершками, а також каву з молоком. Розрахунки ґрунтуються на кількості продуктів, достатній, щоб нагодувати 10 осіб і залишити їжу на ранок.

У поточному році також відзначено зниження цін на молоко - до $2,99 за галон (3,79 л), на булочки - $2,26 за дюжину, тісто для пирога - $ 2,45 за два коржі, солодку картоплю - $3,52 за 3 фунти та інші продукти.

Водночас подорожчали збиті вершки, хліб для фарширування, суміш для гарбузового пирога, свіжа журавлина і овочі.

"Цілісні збиті вершки додали приблизно 4% у ціні, оскільки зростає споживчий попит на незнежирену молочну продукцію", - зазначив Дж.Ньютон.

Дедалі більше ресторанів і магазинів пропонують до Дня подяки готові обіди на винос на всю сім'ю, їхня вартість коливається від $50 до $75.

Тим часом видання Quartz розрахувало динаміку цін для трьох видів святкового столу з урахуванням алкоголю. Традиційний обід за 20 років подорожчав на 47% - переважно через збільшення вартість звичайної картоплі на 85%. День подяки по-хіпстерскі зараз обійдеться на 50% дорожче, ніж у 1988 році. Третій варіант - "ні в чому собі не відмовляй" - виріс у ціні на 47%, як і традиційний обід, проте в його випадку головним винуватцем виявився бекон, що додав 105% за 20 років.

Найменше за два десятиліття подорожчали різні десерти і алкогольні напої, зазначає Quartz.

День подяки в США відзначається в четвертий четвер листопада (23 листопада цього року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА