17:14 23.11.2017

Кабмін затвердив нову редакцію держпрограми "корвет" терміном до 2028 року загальним обсягом 31,93 млрд грн

2 хв читати
Кабмін затвердив нову редакцію держпрограми "корвет" терміном до 2028 року загальним обсягом 31,93 млрд грн

Уряд України затвердив нову редакцію державної цільової оборонної програми "корвет" на 2011-2028 роки зі створення багатоцільових бойових кораблів класу "корвет" в інтересах ВМС України, реалізацію якої було фактично зупинено в умовах нової військово-політичної ситуації в країні в 2014 році.

За інформацією джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в уряді, згідно з підготовленим військовим відомством і затвердженим на засіданні уряду в середу проектом постанови Кабінету Мністрів, уточнено завдання, заходи, терміни реалізації, а також обсяги і джерела фінансування держпрограми.

Відповідно до нової редакції документа, основною метою держпрограми визначено будівництво кораблів класу "корвет" для забезпечення здатності відображення ВМС України збройної агресії, стримування загроз національній безпеці та захисту інтересів держави.

Як уточнюється в новій редакції держпрограми, "проблема полягає в необхідності подолання транснаціональних загроз у Чорноморсько-Азовському регіоні, обумовлених анексією Автономної республіки Крим Російською Федерацією і втратою військово-морського потенціалу України".

Згідно з оновленим документом, реалізація держпрограми покликана забезпечити "поповнення ВМС України сучасними кораблями, здатними стримувати збройну агресію на морі, а також вести бойові дії в дальній і ближній морських зонах для захисту кордону держави, зокрема, відповідно до міжнародних зобов'язань України".

Відповідно до нової редакції, терміни реалізації оборонної держпрограми зміщено з 2021 на 2028 рік, загальний обсяг держфінансування збільшено на 15,72 млрд грн (97%) - з 16,22 млрд грн до 31,93 млрд грн. Передання головного корабля замовнику, що планувалася раніше на 2016 рік, запланована на 2022 рік. До 2028 року заплановано побудувати чотири корвети.

Як повідомлялося, в рамках укладеного у 2009 році з Міноборони контракту в 2012 році на потужностях ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв), що входить до cуднобудівельного субхолдингу SMG "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського, було розпочато будівництво першого українського корвета "Володимир Великий". За даними джерел "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, обсяг спрямованого в 2007-2013 році на створення головного корабля серії держфінансування, становив близько 570 млн грн. За даними SMG, технічну готовність законсервованого корвета "Володимир Великий" оцінено в 17%.

У лютому 2017 року Міноборони повідомило про плани відновлення держпрограми "корвет", а також розпочаті військовим відомством переговориз Судпромом щодо переуступки укладеного в 2009 році з ЧСЗ контракту на будівництво корвета.

Раніше планувалося, що в загальному обсязі кооперації за програмою частка зарубіжних постачальників озброєнь становитиме близько 20%.До зарубіжних партнерів за програмою входили європейські DCNS, MBDA, EuroTorp.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА