19:41 23.11.2017

Суд заарештував без права застави активіста, затриманого після акції протесту в міському саду Одеси

2 хв читати
Суд заарештував без права застави активіста, затриманого після акції протесту в міському саду Одеси

Приморський районний суд м.Одеси обрав лідеру громадської організації "Вуличний фронт" Дем'янові Ганулу, затриманому після акції протесту в міському саду, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.
Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", активіст звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ст. 294 (організація заворушень) Кримінального кодексу України.
У свою чергу Д.Ганул під час засідання суду заявив, що вважає таку міру реакцією на його активну громадянську позицію.
Вранці в четвер на сторінці організації "Вуличний фронт" у соцмережі Фейсбук була оголошена "мобілізація" її членів, однак в суді свого лідера підтримували близько двох десятків активістів, які не вживали ніяких спроб домогтися звільнення Д.Ганула шляхом блокування будівлі суду або подібним чином.
Наразі в соціальних мережах активісти організацій, які брали участь в акції протесту проти можливої ​​забудови частини міського саду Одеси - Літнього театру, обговорюють можливість проведення акції під будівлею прокуратури Одеської області ввечері в п'ятницю, 24 листопада.
Вранці в четвер, 23 листопада, співробітники поліції затримали лідера організації "Вуличний фронт" Д.Ганула, а у нього вдома пройшов обшук.
Прес-служба поліції Одеської області повідомила, що деякі учасники акції із захисту Літнього театру, зловживаючи толерантним ставленням поліції, здійснювали провокації, внаслідок чого виникли бійки, постраждали поліцейські. "Тому жодне з вчинених правопорушень не залишиться безкарним!", - йшлося в заяві поліції.
Як повідомлялося, в суботу, 18 листопада, опівдні в центрі Одеси кілька сотень одеситів зібралися, щоб провести акцію протесту проти можливої ​​забудови частини міського саду - Літнього театру.
Перед початком акції директор компанії-забудовника "Солід" Ігор Коваленко в коментарі журналістам пояснив, що забудовник планує створити на території Літнього саду концертно-виставковий комплекс - ніякого висотного будинку там не планується. І хоча територія, за словами І.Коваленка, знаходиться в приватній власності, дерева там також вирубувати для будівництва не будуть.
Але переконати протестувальників він не зміг. В результаті група активістів увірвалася на огороджену територію Літнього театру, зламала заварені вночі ворота і відкрила їх для всіх бажаючих.
Після цього протистояння між активістами і поліцією загострилося. Правоохоронці спробували розігнати учасників акції, використовуючи сльозогінний газ і кийки. Активісти відповіли на це киданням бруківки та піротехніки.
В результаті з боку правоохоронців постраждали понад 20 людей, в тому числі під час зіткнень постраждав начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін. За різними даними, йому розбили голову каменем або залізним прутом.
Після цього активісти зняли ворота взагалі і понесли їх до Одеської міськради, щоб "віддати" меру Одеси Геннадію Труханову.
Більшість учасників акції впевнені, що за забудовою Літнього театру стоїть одеський бізнесмен Володимир Галантернік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА