20:34 23.11.2017

Штрафом відбувся екс-директор бердянського санаторію, де влітку отруїлися 46 дітей

2 хв читати
Штрафом відбувся екс-директор бердянського санаторію, де влітку отруїлися 46 дітей

Екс-директора бердянського санаторію "Лазурний", де в липні цього року 46 дітей отруїлися гречаною кашею з патогенними організмами, місцевий суд засудив до штрафу в сумі 4250 грн.

Як повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень, Бердянський міськрайонний суд Запорізької області оголосив вирок Людмилі Запорожець – колишньому керівнику філії ПрАТ "Приазовкурорт" "Клінічний санаторій "Лазурний", де в липні цього року стався масовий спалах кишкової інфекції дітей учасників АТО і дітей, чиї батьки загинули під час бойових дій.

Із 245 дітей від 7 до 15 років, що прибули до санаторію "Лазурний" для оздоровлення, 46 постраждали від гострої кишкової інфекції, спалах якої стався 20 липня. За даними Бердянського міжрайонного відділення Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, діти отруїлися несвіжою гречкою, в якій було виявлено умовно патогенні мікроорганізми, що викликають кишкові інфекції (ГКІ), - клебсіела пневмонія і клебсієла оксітока.

Як зазначено в тексті судового вироку, суд встановив факт службового підроблення: керівництво "Клінічного санаторію "Лазурний" використало фіктивний документ про його готовність до роботи в літній сезон, таким чином санаторій виграв тендер департаменту соціальної політики Дніпропетровської міськради на оздоровлення дітей учасників АТО з Дніпра.

Встановлено, що насправді оздоровчий заклад не мав права на відкриття в минулий літній сезон, оскільки санслужби не підписали відповідний акт через виявлені порушення санітарних правил.

Під час суду екс-директор "Клінічного санаторію "Лазурний"" Людмила Запорожець визнала свою провину в підробленні документів і розкаялася в скоєному.

Суд визнав Л.Запорожець винною в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення), призначивши їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 грн), з позбавленням права обіймати певні посади - терміном на один рік.

При цьому суд звільнив засуджену від вищезгаданого покарання на підставі п. "г" ст. 1 закону України "Про амністію", оскільки та "вчинила злочин невеликої тяжкості". Також суд врахував пенсійний вік обвинуваченої та її розкаяння.

Таким чином, екс-директор "Клінічний санаторій "Лазурний" Л.Запорожець за вчинений злочин заплатить штраф у сумі 4250 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА