09:01 24.11.2017

Піротехніки ДСНС завершили обстеження 10-кілометрової зони навколо артскладів Міноборони під Калинівкою

2 хв читати
Піротехніки ДСНС завершили обстеження 10-кілометрової зони навколо артскладів Міноборони під Калинівкою

Співробітники піротехнічних підрозділів Держслужби України з надзвичайних ситуацій завершили обстеження на предмет наявності вибухонебезпечних предметів 10-кілометрової зони навколо військових складів Міноборони неподалік від м. Калинівка (Вінницька область), де 26 вересня сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.
"Закінчено обстеження території 10 кілометрової зони навколо військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка. Зведений піротехнічний загін ДСНС здійснює контроль якості очищення території. До робіт залучено 43 людини і 17 одиниць техніки", - йдеться у зведенні ДСНС станом на 7.00 п'ятниці, 24 листопада, опублікованої на сайті Служби.
При цьому в зведенні, опублікованому в четвер вранці, йшлося, що зведений піротехнічний загін ДСНС обстежив територію на загальній площі 30,4 тис. га.
"Виявлено та вилучено 3 тис. 807 вибухонебезпечних предметів. Виконана 501 заявка від населення", - інформували в Службі напередодні вранці.
Як повідомлялося, на території військових частин в Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня розпочалася пожежа і слідуючі за нею вибухи боєприпасів. Вранці 28 вересня вибухи практично припинилися, почалося розмінування 5-км зони. Внаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей. Більше 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів було евакуйовано.
Слідство відпрацьовує чотири основні версії детонації боєприпасів. За фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.113 Кримінального кодексу України (диверсія).
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА