11:05 24.11.2017

Суд відмовився закривати провадження у справі за позовом нардепа Розенблата до директора НАБУ і депутата Лещенка

2 хв читати
Суд відмовився закривати провадження у справі за позовом нардепа Розенблата до директора НАБУ і депутата Лещенка

 Окружний адміністративний суд Києва провів попереднє судове засідання у справі за позовом народного депутата (позафракційного) Борислава Розенблата стосовно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і нардепа (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергія Лещенка. Водночас суд відмовився задовольнити заяву С.Лещенка про закриття провадження.

"Через канцелярію суду відповідач - народний депутат Сергій Лещенко - подав заяву про закриття провадження в справі. Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення - відмовити в задоволенні цієї заяви, закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду", - повідомляє прес-служба суду.

Водночас Окружний адмінсуд Києва постановив, що заява та клопотання про залишення позовної заяви без розгляду з підстав пропуску позивачем строку звернення до суду та відсутності в останнього адміністративної процесуальної дієздатності належить розглянути в судовому засіданні.

Суд також запропонував позивачеві подати письмові пояснення із зазначенням поважності причин пропуску строку звернення до суду.

Наступне судове засідання відбудеться 30 січня 2018 року.

Як повідомлялося, в жовтні Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Б.Розенблата щодо директора НАБУ А.Ситника і народного депутата С.Лещенка.

Позивач просив суд визнати протиправними дії директора НАБУ А.Ситника про розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта, який керував передвиборчим штабом на той час кандидата в президенти США Дональда Трампа, - щодо наявності прізвища та підписів П.Манафорта у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів в матеріалах досудового розслідування, що "мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році та завдало шкоди інтересам України".

Крім того, Б.Розенблат просив визнати протиправними дії парламентарія С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА