12:11 24.11.2017

Глава Мінфіну передрікає кримінальну податкову справу проти нього, звинувачує ДФС у непрофесіоналізмі

2 хв читати
Глава Мінфіну передрікає кримінальну податкову справу проти нього, звинувачує ДФС у непрофесіоналізмі

Київська Державна фіскальна служба (ДФС) дала негативну відповідь на заперечення міністра фінансів Олександра Данилюка щодо акту його податкової перевірки, яку він вважає незаконною.

"Це означає, що найближчим часом отримаю податкове повідомлення-рішення - прямий шлях до кримінальної справи та можливість для моїх опонентів зробити ще одну атаку та облити мене брудом...", - йдеться в заяві глави Мінфіну в п'ятницю.

"Більшості зрозуміло, що ця справа є безперспективною та штучною, і що вона спланована не для того, щоб виграти, а для того, щоб завдати серйозної репутаційної та іншої шкоди на етапі звинувачень та підозр", - наголосив О.Данилюк.

Кампанію проти нього він пов'язує з впровадженням Мінфіном прозорого відшкодування ПДВ, блокуванням корупційної схеми ПДВ облігацій та боротьбою з фіктивним ПДВ, відмовою збільшувати фінансування прокуратури, проведенням реформи ДФС, активною позицією щодо ліквідації податкової міліції та створенням Служби фінансових розслідування.

"Від своїх принципів я відмовлятися не буду. Тому раджу правоохоронним органам не розпорошувати даремно енергію та зайнятися нарешті роботою, яку від вас усі очікують, а не піаром", - заявив глава Мінфіну.

Щодо отриманої відповіді ДФС Києва він вказав на відсутність відповідей за багатьма пунктами заперечень, відмову враховувати документи англійською мовою, нездатність податківців встановити факт його податкового резидентства і правильно визначити курс перерахунку доходів у гривню, а також ухвалення рішення без підтвердження інформації від податкової адміністрації Великої Британії, де працював міністр.

"Але, головне, за інформацією з самої Київської ДФС, рішення було нав'язане ззовні, зокрема, мало місце неправомірне втручання Генеральної прокуратури", - додає глава Мінфіну.

"Розуміючи, що стабільне Міністерство фінансів - це запорука фінансової стабільності країни, я намагався не робити резонансних кроків у відповідь на скоординовані дії, спрямовані на мою дискредитацію. Але всьому є межа. І моєму терпінню теж. Я не буду жертвувати своєю репутацією та спокоєм своєї родини", - пояснив О.Данилюк рішення виступити із заявою.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 18 липня прийняв рішення про призначення ДФС позапланової документальної перевірки О.Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період із 1998 по 2016 рр. Документ був прийнятий за клопотанням прокурора департаменту з розслідування особливо важливих справ у

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА