07:55 25.11.2017

У Кіровограді до суду передано справу прокурора, викритого у хабарі

1 хв читати
У Кіровограді до суду передано справу прокурора, викритого у хабарі

Прокурор Кіровоградської місцевої прокуратури підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі $ 10 тис, повідомляє управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури України.
"Встановлено, що саме в таку суму прокурор оцінив свої послуги, пов'язані з закриттям кримінального провадження стосовно посадових осіб одного з підприємств, що займаються хімічною промисловістю, поверненням вилучених під час обшуку документів господарської діяльності, нездійсненням подальшого тиску на підприємство і не перешкоджанням законній господарській діяльності", - йдеться в повідомленні.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі особою, яка займає відповідальне становище).
"У ході досудового розслідування прокурору обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в розмірі понад 260 тис гривень, накладено арешт на майно останнього, зокрема заарештовано земельну ділянку площею 2 га", - наголошується в повідомленні.
За інформацією Генпрокуратури, у четвер, 23 листопада, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні затвердив прокурор і відправив до Ленінського районного суду м.Кропивницький.
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з подальшим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА