20:53 26.11.2017

Акумулятори для підводного човна Аргентини закупили з порушеннями

2 хв читати

Міністерство оборони Аргентини провело власне розслідування і з'ясувало, що Військово-морські сили (ВМС) республіки допустили порушення при закупівлі акумуляторів для зниклої субмарини San Juan. Про це повідомляє газета La Nacion з посиланням на наявні у видання документи оборонного відомства.

Розслідування проходило в 2015-2016 роках. Також з'ясувалося, що ВМС порушували нормативні та експлуатаційні періоди для ремонту субмарини і заміни акумуляторів. За даними Міноборони, закупівля акумуляторів для підводного човна могла бути зроблена в інтересах певних постачальників. Також не виключено, що ВМС могли придбати акумулятори з простроченим гарантійним терміном.

"Зібрані дані є щонайменше підтвердженням того, що ці контракти не відповідають адміністративній процедурі. Також вони підтверджують, що військовий персонал, відповідальний за контракти, міг брати участь у незаконних оборудках в інтересах компаній Hawker Gmbh і Ferrostaal AG", - цитує газета витяг з документів оборонного відомства. Управління генерального контролера Аргентини також підтвердило наявність порушень при закупівлі акумуляторів для підводного човна.

Зв'язок з San Juan пропав 15 листопада у час переходу між портами в південній і західній частині Аргентини. На борту знаходилися 44 людини. На пошуки зниклої субмарини свої кораблі і авіацію направили США, Росія, Великобританія, Бразилія і Чилі. Через п'ять днів стало відомо про сигнал в районі пошуків субмарини. Про це повідомляв телеканал CNN з посиланням на військових США. Однак виявилося, що ці шуми мали "біологічне" походження.

Пізніше ВМС Аргентини повідомили про "аномальну, неядерну, потужну і коротку подію" біля місця, де востаннє було помічено підводний човен. Тоді ж відомство повідомило про "критичну ситуацію" в пошуках San Juan. У тому випадку, якщо підводний човен залишається на дні, у підводників вже добігають кінця запаси кисню.

Видання Clarin 26 листопада повідомило, що два члени екіпажу San Juan зійшли на берег за кілька годин до відплиття підводного човна. Ними виявилися Умберто Вілте і Адріан Ротлісбергер. Вілт відпросився у начальства, щоб відвідати раптово захворілу матір в провінції Жужуй на півночі Аргентини. Ротлісбергер отримав дозвіл покинути субмарину, так як він протягом декількох днів просив командування відпустити його для оформлення документів на нещодавно придбаний будинок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА