12:30 27.11.2017

Київ протестує проти продовження арешту в РФ українського журналіста Сущенка

2 хв читати
Київ протестує проти продовження арешту в РФ українського журналіста Сущенка

У Міністерстві закордонних справ України висловили протест у зв'язку з продовженням московським судом арешту громадянина України, журналіста Романа Сущенка, якого в Росії звинувачують у шпигунстві.

"Безпідставне продовження утримування під вартою Р.Сущенка в РФ на сфальсифікованих обвинуваченнях. Висловлюємо протест, вимагаємо звільнення", - написала речник МЗС Мар’яна Беца на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у понеділок.

Пізніше прес-служба МЗС України повідомила, що відмова російського суду в зміні запобіжного заходу Р.Сущенку "свідчить про тиск на нього й упередженість російських судових органів".

"Закритий режим судового засідання, відхилення судом клопотання про допуск консула до участі в судовому засіданні як громадського захисника, як це передбачає Кримінально-процесуальний кодекс Російської Федерації, підтверджують цілеспрямований політичний характер справи проти Романа Сущенка", - наголошено в коментарі Міністерства закордонних справ України.

"Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вжити всіх можливих правових та політичних заходів з метою звільнення та повернення в Україну громадянина України – журналіста Романа Сущенка", - заявили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Раніше цього дня Мосміськсуд залишив під арештом до 13 січня 2018 року громадянина України Р.Сущенка, якого в РФ звинувачують у шпигунстві.

Про затримання українця "під час проведення шпигунської акції" в Москві стало відомо 3 жовтня 2016 року. Р.Сущенку висунуто обвинувачення в шпигунстві (ст. 276 Кримінального кодексу РФ), свою провину він заперечує.

Нині попереднє слідство у справі завершено, захист ознайомлюється з матеріалами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА