10:56 28.11.2017

Україні на Донбасі протистоїть понад 35 тис. озброєних бойовиків

2 хв читати
Україні на Донбасі протистоїть понад 35 тис. озброєних бойовиків

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають понад 35 тис. озброєних бойовиків, серед яких і місцеві жителі та найманці, і кадрові військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Діють 1-й армійський корпус у Донецьку і 2-й армійський корпус у Луганську... Загалом на сході України перебувають понад 35 тис. осіб", - сказав глава МВС під час форуму "Україна: у прагненні до рівноваги" у вівторок у Києві.

За його словами, чисельність цих формувань, структура, а також дані про наявну в їхньому розпорядженні бронетехніку, міномети та ракетне озброєння відомі українській стороні завдяки діяльності розвідки.

При цьому А.Аваков поінформував, що на озброєнні цих угруповань перебувають 478 танків, 848 бронеавтомобілів, 750 мінометів, 208 РСЗВ, 363 протитанкові комплекси.

"Це більше, ніж на озброєнні Великої Британії", - зазначив міністр.

"Управління цими угрупованнями військ здійснює оперативне командування, створене на базі 8-ї армії (ЗС РФ - ІФ), розташованої в Новочеркаську... Ми стоїмо перед загрозою, яка біля наших кордонів", - наголосив він, висловивши переконання, що Україна стримує біля своїх кордонів і не пропускає до Європи "скаженого собаку" кремлівського режиму.

Глава МВС наголосив, що українські військові не просто стоять перед російською загрозою, а й гарантують безпеку Європи. Тому, коли йдеться про безпеку та баланс у світі, треба пам'ятати, який внесок робить Україна. "Коли ми говоримо про баланс, про мінський процес і про те, що Україна має іти першою на поступки, то ми повинні навести цей аргумент кожному з політиків і сказати, що не треба лицемірити. Ми стоїмо перед загрозою, яка перед нашими кордонами. Тримаємо безпеку Європи. Це те, з чого треба починати розмову, коли ми говоримо про безпеку", - наголосив А.Аваков.

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, під час експертного форуму провідні експерти, державні діячі, дипломати та керівники впливових міжнародних організацій обговорюватимуть найважливіші питання порядку денного в державі. Зокрема, актуальний стан ситуації на Донбасі, місце України в системі світової та регіональної безпеки, а також реформу силових структур і українського війська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА