14:02 28.11.2017

Подання заяв до коледжів і технікумів у 2018 році відбуватиметься в електронній формі

2 хв читати
Подання заяв до коледжів і технікумів у 2018 році відбуватиметься в електронній формі

Подання заяв абітурієнтами для вступу до коледжів і технікумів у 2018 році відбуватиметься в електронній формі, йдеться в умовах прийому на здобуття рівня молодшого спеціаліста.

Абітурієнтам потрібно буде створювати електронні кабінети і через них подавати заяви, попередньо завантаживши необхідні документи.

Прийматимуться сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2016-го, 2017-го та 2018 років, окрім сертифікатів з іноземних мов, які мають бути лише 2018 року.

Подавати заяви в паперовій формі зможуть вступники на основі 11 класів, які мають право на пільги, розбіжності у ПІБ, даті народження, статі або громадянстві в атестаті та сертифікаті ЗНО, які подають іноземні документи про повну загальну середню освіту або атестати, видані до запровадження фотополімерних технологій їх виготовлення.

Ще однією підставою може бути неможливість зареєструвати електронний кабінет або подати заяву в електронній формі з інших причин, підтверджених довідкою приймальної комісії.

У паперовій формі, як і раніше, подаватимуть заяви і документи вступники на основі 9 класів. Для них прийом заяв розпочнеться 2 липня і триватиме до 18:00 14 липня 2018 року.

Протягом 15-22 липня відбуватимуться вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди. Рейтинговий список вступників буде оприлюднено не пізніше за 24 липня, а зарахування на місця держзамовлення буде здійснено не пізніше за 30 липня.

Вступники на основі 11 класів зможуть реєструвати електронні кабінети і завантажувати в них документи з 2 липня, а подавати заяви - з 12 липня. Реєстрація триватиме до 18:00 25 липня, а подання заяв - до 1 серпня для тих, хто вступає на основі співбесіди, іспитів або творчих конкурсів, і до 8 серпня для осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО. Рейтингові списки будуть оприлюднені не пізніше за 9 серпня, а зарахування на місця держзамовлення на основі співбесіди - не пізніше за 8 серпня, а на основі сертифікатів ЗНО, вступних іспитів або творчих конкурсів - не пізніше за 14 серпня.

Ще однією новацією 2018 року для вступу на молодшого спеціаліста буде дві форми заяв на участь у конкурсі. Зокрема, вступник зможе зазначити, що він бере участь у конкурсі і на бюджетні місця, і на контрактні або виключно на контрактні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА