14:18 28.11.2017

Новий БТР "Укроборонпрому" є принципово новим рівнем військової техніки для ЗСУ - Порошенко

2 хв читати
Новий БТР "Укроборонпрому" є принципово новим рівнем військової техніки для ЗСУ - Порошенко

Державний концерн "Укроборонпром" завершив розробку нової версії бронетранспортера - БТР-4МВ1, який є модернізованою з урахуванням специфіки бронетехніки країн-членів НАТО версією української військової машини, повідомив президент України Петро Порошенко.

"БТР-4МВ1 посилений оптико-електронним прицілом з потужним тепловізором та високоточною цифровою системою ведення вогню", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці та оприлюднив кілька фотографій нової армійської бронетехніки.

Глава держави зазначив, що завдяки впровадженню нових рішень екіпаж бронетранспортера здатний знищувати противника на максимальній дальності дії зброї, вночі та в складних погодних умовах.

Він також наголосив, що новий український БТР "модернізований відповідно до останніх тенденцій бронетехніки НАТО".

"Розробка фахівців державного концерну "Укроборонпром" - принципово новий рівень військової техніки для ЗСУ", - підсумував П.Порошенко.

Як повідомлялося, 27 листопада прес-служба "Укроборонпрому" повідомила, що ДП "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ) завершило глибоку модернізацію бойових машин піхоти БМП-1 й очікує рішення Міністерства оборони про доцільність включення військової техніки до держоборонзамовлення (ДОЗ) та організації її серійного виробництва.

Як зазначено в повідомленні, нова версія БМП-1 - БМП-1УМД оснащена сучасним бойовим модулем, цифровою системою управління вогнем, німецьким двигуном Deutz потужністю 330 к. с., а також іншим передовим обладнанням.

Оновлене озброєння бойового модуля, уточнюють у держконцерні, містить 30-мм автоматичну гармату та 30-мм автоматичний гранатомет, 7,62-мм кулемет, а також високоточний протитанковий комплекс "Бар'єр". Бойовий модуль оснащений прицільним комплексом "Трек-М" зі стабілізатором озброєння СВУ-500-3Ц. Новий високоточний арсенал озброєння забезпечує знищення не лише живої сили та легкоброньованої техніки, а й танків противника на відстані до 5 км. Модернізована БМП-1УМД оснащена, зокрема, комплексом додаткових елементів захисту для виявлення в інфрачервоному діапазоні, новим цифровим захищеним зв'язком, сучасними засобами навігації, йдеться в повідомленні.

На сьогодні ЖБТЗ у повному обсязі завершив заводські випробування модернізованої бронетехніки техніки і чекає на відомчі випробування Міноборони, за підсумками яких має бути ухвалено рішення про доцільність включення військової техніки до ДОЗ та організації її серійного виробництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА