16:23 28.11.2017

До Інтерполу направили клопотання про оголошення Курченка в міжнародний розшук

2 хв читати
До Інтерполу направили клопотання про оголошення Курченка в міжнародний розшук

Правоохоронні органи України направили до Генерального секретаріату Інтерполу клопотання про оголошення в міжнародний розшук наближеного до екс-президента Віктора Януковича бізнесмена Сергій Курченка, що втік до Москви після Революції гідності, його підозрюють у скоєнні низки злочинів.

"Завдяки спільним заходам, вжитим за координації прокуратури Одеської області, правоохоронні органи внесли клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук Сергія Купченка для встановлення його місцезнаходження", -написала прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона нагадала, що С.Курченка обґрунтовано підозрюють у створенні злочинної організації, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків та здійсненні інших злочинів.

"Лише від його злочинних махінацій з нафтопродуктами в державний бюджет не надійшло понад 2 млрд грн обов'язкових платежів" - додала Л.Сарган.

Прес-секретар генпрокурора зазначила, що в травні 2017 року прокуратура погодила повідомлення про підозру С.Курченка, його було оголошено в державний розшук і суд надав дозвіл на його затримання для обрання запобіжного заходу.

"Наразі в кримінальному провадженні статус підозрюваних і обвинувачених мають 22 особи. Суд вже підтвердив провину 15 фігурантів злочинних оборудок", - також нагадала вона.

Як повідомлялося, 30 травня 2017 року прокуратура Одеської області направила С.Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

"У вівторок, 30 травня, прокуратура області погодила і направила повідомлення про підозру колишньому голові наглядової ради групи компаній С.Курченку в скоєнні низки злочинів, серед яких - створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом тощо" , - повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Обвинувачення щодо С.Курченка стосується злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій (Національного банку України, ПАТ "Укрнафта" ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Реал Банк" ПАТ "Брокбізнесбанк" та ін.) шляхом зловживання повноваженнями посадових осіб та службового підробки документів з подальшим відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

На початку липня Генеральна прокуратура повідомила, що збитки від діяльності злочинної групи, створеної С.Курченком, перевищують 14 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА