19:28 28.11.2017

ДКБ "Південне" планує на 2018-2022 рр. розширення співпраці з НАНУ в сфері створення ракетно-космічної техніки

2 хв читати
ДКБ "Південне" планує на 2018-2022 рр. розширення співпраці з НАНУ в сфері створення ракетно-космічної техніки

ДП "КБ "Південне" ім.Янгеля" (КБП, Дніпро) готує на 2018-2022 рр. нарощування обсягів співробітництва з Національною академією наук України (НАНУ) у сфері створення ракетно-космічної техніки, повідомила прес-служба Державного космічного агентства України (ДКАУ).

Згідно з повідомленням, під час нещодавнього засідання координаційної ради КБП і НАНУ сторони підбили підсумки виконання плану співпраці на 2013-2017 рр., а також затверджено перспективний план робіт на 2018-2022 рр.

"Новим планом передбачено розширення тематики спільних досліджень у сфері ракетно-космічної техніки та збільшення обсягів фінансування", - повідомила прес-служба.

"Це свідчить про те, що на сучасному етапі космічної діяльності ДКАУ та ДП "КБ "Південне" дивляться в майбутнє через призму науки ", - зазначено в повідомленні.

У роботі засідання взяли участь перший віце-президент НАНУ, директор НІСД Володимир Горбулін, в.о. гендиректора КБП Олександр Дегтярьов, голова ДКАУ Павло Дегтяренко, повідомила прес-служба.

За даними ДКАУ, відповідно до підписаної в 2012 році генеральною угодою про співпрацю між КБП і НАНУ, наразі сторони розвивають співробітництво за 10 основними напрямкми, серед яких: балістика, аеродинаміка і теплообмін; нові матеріали і технології; основні проблеми ракетних двигунів на твердому паливі; рідинні рухові установки; супутникові системи і системи телевимірювань; системи управління ракетно-космічної техніки.

ДП "КБ "Південне" ім. М.К. Янгеля" - основний науковий центр України, що має передові космічні технології, вагома частина продукції і послуг компанії постчається на експорт, зокрема й до країн ЄС і США.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА