21:31 28.11.2017

СБУ перешкодила спробі РФ закупити високотехнологічну продукцію на підприємстві в Запоріжжі

2 хв читати
СБУ перешкодила спробі РФ закупити високотехнологічну продукцію на підприємстві в Запоріжжі

Співробітники Служби безпеки України викрили спробу представників російських військово-промислових компаній отримати для потреб оборонного комплексу РФ продукцію одного з підприємств у Запоріжжі.
Як повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, правоохоронці встановили, що в умовах введених Україною санкцій для забезпечення потреб Збройних сил РФ військовою продукцією російські спецслужби розробили нелегальний механізм закупівель товарів в Україні.
Оперативники спецслужби задокументували, що в 2016 році через українські комерційні структури, підконтрольні громадянам РФ, організатори планували налагодити поставки до Росії високотехнологічного обладнання українського виробництва в обхід визначених державою обмежень.
"Ділки збиралися легально придбати товари подвійного призначення на фірми-резиденти і переправити продукцію до країни-агресора. Згідно з висновком профільних експертів, обладнання запорізького заводу, зокрема, може бути використано у військовій промисловості", - йдеться в повідомленні.
Під час обшуків на підприємстві та у фігурантів справи вилучено зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) і 333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчо-оперативні дії.
Раніше агентству "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах Запоріжжя повідомили, що СБУ у вівторок проводить обшуки на ПАТ "Перетворювач", керівництво якого підозрюється у поставках продукції для військово-промислового комплексу РФ.
"Керівництво підприємства підозрюється у поставках до РФ під виглядом продукції цивільного призначення товарів військового призначення - зарядних пристроїв до підводних човнів", - повідомили агентству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА