07:17 29.11.2017

Пхеньян назвав запущену ракету міжконтинентальною балістичною, американські експерти підтвердили загрозу Вашингтону

2 хв читати
Пхеньян назвав запущену ракету міжконтинентальною балістичною, американські експерти підтвердили загрозу Вашингтону

КНДР завила, що запустила міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15", передає агентство "Ренхап" у середу. В заяві йдеться, що ракета здатна досягти будь-якого району на території Сполучених Штатів, повідомляє агентство.
У Пхеньяні заявляють, що випробування МБР було успішним. "КНДР повідомила, що реалізувала велику історичну задачу формування ядерних сил держави", - наголошує агентство.
Ракета була запущена вранці в середу (за місцевим часом).
Північнокорейські ЗМІ, коментуючи ракетний пуск, заявляють, що "Хвасон-15" є новою ракетою, здатною нести ядерний заряд; вона "значно потужніше" за своїх попередниць.
У той же час, в офіційній заяві Пхеньяну йдеться, що пуск ракети не позначився на безпеці сусідніх з КНДР держав.
У заяві Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), підкреслюється, що розробка і вдосконалення Північною Кореєю ракетно-ядерної зброї переслідує мету протистояння "політики ядерного шантажу і ядерної загрози з боку Сполучених Штатів"
Разом з тим експерти американського Союзу стурбованих учених вважають відповідною дійсності заяву Пхеньяна про можливість вражати цілі на всій території США.
"Така ракета має цілком достатню дальність, щоб досягти Вашингтона, і фактично, будь-якої точки на континентальній території США", - відзначають експерти Союзу.
Вони проаналізували наведені дані про дальність і висоту польоту ракети і поширили заяву, в якій, зокрема, говориться: "Якщо ці цифри вірні (...), то дальність польоту цієї ракети може перевищувати 13 тис. км"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА