10:17 29.11.2017

Мін'юст звернувся до АП щодо люстраційної перевірки директора ДБР Труби

1 хв читати
Мін'юст звернувся до АП щодо люстраційної перевірки директора ДБР Труби

Міністерство юстиції України інформує, що призначений на посаду директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба не проходив Люстраційну перевірку, в зв'язку з цим Мін'юст звернувся до Адміністрації президента.

"Мін'юст відстежує призначення високопоставлених чиновників для запобігання призначення на посади осіб, які відповідають критеріям здійснення очищення влади. Інформуємо громадськість про те, що Мін'юст звернувся до Адміністрації президента про проведення люстраційної перевірки щодо новопризначеного директора ДБР Труби Р.М., оскільки він таку перевірку не проходив", - написала директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Анастасія Задорожна на сторінці у Facebook.

Вона виклала фотокопію листа в АП за підписом заступника міністра юстиції Сергія Пєтухова, в якому, зокрема, наводяться аргументи щодо необхідності проведення такої перевірки.

Як повідомлялося, 16 листопада конкурсна комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора ДБР рекомендувала призначити його главою керівника департаменту ТОВ "Юридична компанія" Сектор права "Р.Трубу.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Р.Труби директором LБР 22 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА