12:38 29.11.2017

Ракетний есмінець ВМС США "Джеймс Вільямс" зайшов у порт Одеси

2 хв читати
Ракетний есмінець ВМС США "Джеймс Вільямс" зайшов у порт Одеси

У порт Одеси в середу з кількаденним візитом прибув ракетний есмінець Військово-морських сил США "Джеймс Вільямс" (USS James Williams DDG95), повідомляє прес-центр Командування ВМС Збройних сил України.

"Орієнтовно візит триватиме до 2 грудня. У командуванні ВМС ЗС України надають важливого значення візиту американського корабля, і розцінюють його як продовження підтримки з боку ВМС США", - йдеться в оприлюдненому в середу на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook повідомленні.

За словами першого заступника командувача ВМС ЗСУ контр-адмірала Андрія Тарасова, значення постійних контактів флотів двох країн особливо важко переоцінити на етапі відновлення можливостей українського флоту після його передислокації на материкову частину України в 2014 році унаслідок анексії Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та Севастополя.

"Ми вважаємо дуже ефективним наше співробітництво в рамках проведення двосторонніх (із запрошенням до участі в ньому інших флотів) навчань серії "Сі Бриз", що сприяють зміцненню стабільності і безпеки в регіоні Чорного моря", - додав контр-адмірал.

А.Тарасов також із задоволенням зазначив, що за останній рік відбулося близько десяти візитів кораблів ВМС США і кораблів флотів країн-партнерів до порту Одеси, що, за його словами, є беззаперечним свідченням підтримки.

Як повідомлялося, американський ракетний есмінець "Джеймс Вільямс" увійшов до акваторії Чорного моря в неділю, 26 листопада. Після проходження кораблем ВМС США типу "Арлі Берк", оснащеного 56 крилатими ракетами "Томагавк", через протоку Босфор, він попрямував на північ уздовж західного узбережжя Чорного моря.

У серпні поточного року есмінець "Джеймс Вільямс" побував у Балтійському морі. Американський корабель, зокрема, відвідав Ригу.

"Джеймс Вільямс" зайшов у Чорномор'я дорогою з Червоного моря, де в середині листопада він відвідав саудівський порт Джидда.

Як повідомлялося, 19 листопада в акваторію Чорного моря також увійшов ракетний фрегат- "невидимка" ВМС Франції "Лафайєт" (La Fayette). Це вже не перший візит французького бойового корабля в Чорне море. Останній раз він побував там у березні поточного року. Під час перебування французький фрегат відвідав румунський порт Констанца, а також узяв участь у спільних з румунськими кораблями навчаннях. У березні 2015 року він відвідував Одесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА