18:59 29.11.2017

Українська сторона працює над тим, щоб обмін заручниками відбувся до нового року - Геращенко

1 хв читати
Українська сторона працює над тим, щоб обмін заручниками відбувся до нового року - Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко підтверджує домовленість про звільнення заручників до нового року й повідомляє про роботу, що триває в цьому питанні.

"І на ТКГ, і в гуманітарній групі ... підтвердили домовленість про звільнення заручників до новорічних і різдвяних свят. Наразі всі українські відповідні структури наполегливо працюють, координуємо всі наші дії, щоб усе відбулося й нарешті були добрі новини для родин заручників", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook за підсумками засідання ТКГ, що відбулося в Мінську в середу.

При цьому вона заявила, що не називатиме деталей і учасників переговорів, "щоб уникнути спекуляцій". "Зараз дуже важкий і делікатний момент, важливо розблокувати процес звільнення і не зірвати", - пояснила перший віце-спікер.

Також І.Геращенко повідомила, що паралельно розшукуються й інші заручники зі "списку СБУ", яких іще не підтвердили бойовики. "Шукаємо шляхи їх звільнення. Яке обов'язково відбудеться після розблокування цього процесу", - написала вона.

Також Україна наполягає на створенні механізму для пошуку зниклих за участю Міжнародного комітету Червоного хреста і РФ, додала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА