20:41 29.11.2017

Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості іноземних громадян із Білорусі, Ізраїлю та Туреччини, які в'їхали в Україну за 9 міс

2 хв читати
Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості іноземних громадян із Білорусі, Ізраїлю та Туреччини, які в'їхали в Україну за 9 міс

Потік іноземних громадян із Білорусі, які в'їхали в Україну, за дев'ять місяців 2017 року збільшився майже вдвічі - до 2,1 млн осіб з 1,3 млн за аналогічний період минулого року і становить третину від усієї кількості іноземних туристів, свідчать оприлюднені на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) дані.

За інформацією МЕРТ, за цей період також на 41% збільшився потік громадян Туреччини, котрі в'їхали в Україну, - до 2 млн осіб порівняно з 1,4 млн за 9 місяців 2016 року (1,8% від загальної кількості). Також на 26% зросла кількість громадян Ізраїлю, які в’їхали в Україну, - до 2 млн осіб порівняно з 1,6 млн туристів за аналогічний період минулого року (1,9% від усієї кількості іноземних громадян, які в’їхали до країни).

Загалом за кількістю іноземних громадян, котрі перетнули український кордон, лідирує Молдова - 3,4 млн осіб за січень-вересень цього року, що на 3,2% проти аналогічного періоду 2016 року і третина від усієї кількості. Незначно зменшилася кількість громадян Росії, котрі в'їхали на українську територію, - на 6,2% до 1,1 млн, Польщі - на 3,2% до 895 тис., Угорщини - на 6,5% до 881 тис., свідчать дані Державної прикордонної служби.

За даними відомства, за дев'ять місяців 2017 року в Україну в'їхали 11,1 млн туристів, що на 6,9% більше за показник аналогічного періоду минулого року.

Щодо виїзного туризму, то найбільша кількість українців виїхали за 9 місяців 2017 року до Польщі - 7,9 млн, що становить 39% від загальної кількості українців, які перетнули кордон, і на 4,5% більше проти дев'яти місяців минулого року.

На 7% збільшилася кількість тих, хто виїхав до Росії, - до 3,1 млн, що становить 15,5% від загальної кількості. На 10% збільшилася кількість тих, хто виїхав до Угорщини, - до 2,4 млн, що становить 12% від загальної кількості.

Найбільше зросла кількість українських туристів до Єгипту й Туреччини, йдеться в повідомленні на сайті МЕРТ. Кількість туристів до Єгипету зросла вдвічі - до 4,6 млн до 2,3 млн за такий самий період 2016 року, проте це лише 2,3% від загальної кількості туристів за зазначений період. Потік туристів до Туреччини збільшився на 27% до 1 млн і становить 5% від усієї кількості.

"За даними Держприкордонслужби, протягом дев'яти місяців 2017 року подорожували світом 20,3 млн українських туристів, що на 9,2% більше, ніж за аналогічний період 2016 року", - йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА