13:59 30.11.2017

Затриманий агент НАБУ дає свідчення, ніхто, крім нього, не був затриманий. Йому сьогодні вручать підозру - Луценко

2 хв читати
Затриманий агент НАБУ дає свідчення, ніхто, крім нього, не був затриманий. Йому сьогодні вручать підозру - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що затриманому напередодні агенту Національного антикорупційного бюро України в четвер буде оголошено підозру, допитають також інших співробітників НАБУ.

"Під час двомісячного спостереження за підготовкою до провокації з даванням хабара ми з’ясували, що до цього причетні кілька негласних штатних співробітників, а також офіційних співробітників НАБУ. Всіх їх допитають. Затриманому вчора агенту сьогодні буде вручено підозру", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Говорячи про інших учасників цієї справи, Ю.Луценко зазначив, що вручення їм підозри залежить від їхніх показань і рішення слідчих.

Генпрокурор також зазначив, що цьому агенту НАБУ можуть не обирати запобіжний захід.

"З огляду на запевнення керівників НАБУ і САП, думаю, що слідство може прийняти рішення не обирати йому запобіжний захід. Враховуючи, що він співробітник правоохоронного органу, керівництво якого запевняє в повній готовності співпрацювати", - пояснив він.

Він поінформував, що затриманому буде оголошено підозру за ст. 370 (провокація хабара) і ст. 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди).

Говорячи про те, чи є затриманий агент співробітником НАБУ, генпрокурор сказав, що це негласний штатний співробітник. За його словами, під час законного прослуховування того, як плануються операції НАБУ, він дізнався, що агентами НАБУ, штатними негласними співробітниками (ШНС) є люди, які не проходили конкурсу й не допущені до таємної інформації. Ю.Луценко зазначив, що при цьому такі співробітники використовують прослуховуючі пристрої та читають негласні дані з грифом таємності.

"Я сьогодні говорив про це керівництву (антикорупційних органів - ІФ) і думаю, що вони зроблять висновки", - наголосив генпрокурор.

Крім того, він спростував інформацію, що захоплені й утримуються співробітники бюро: "Розмови про те, що хтось їх захопив і утримує (співробітників НАБУ - ІФ) не відповідають дійсності. Вчора затримали лише одного агента НАБУ, який давав показання всю ніч і зараз продовжує це робити. Ми маємо право утримувати його протягом відведеного законом часу. Інших затримань не було й не планувалося".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА