21:48 30.11.2017

Берлусконі судитимуть за дачу хабарів свідкам у своїй справі

3 хв читати
Берлусконі судитимуть за дачу хабарів свідкам у своїй справі

Екс-глава уряду Італії Сільвіо Берлусконі постане перед судом у лютому 2018 року. Його звинувачують в тому, що він давав гроші за "м'які" свідчення свідків у справі про використання послуг неповнолітньої танцівниці.
Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, якого звинувачують у дачі хабарів свідкам у своїй справі, повинен буде постати перед судом. Про це повідомляє газета Il Messaggero.

За даними видання, судовий процес почнеться в лютому 2018 року в місті Сієна в італійському регіоні Тоскана. Цю інформацію Reuters підтвердило юридичне джерело. За даними газети Corriere della Sera, суд відбудеться в січні 2018 року.

Як пише видання, Берлусконі платив гроші і дарував подарунки свідкам у справі про використання послуг неповнолітньої повії, щоб вони давали "м'які" свідчення в суді.

У 2013 року Берлусконі визнали винним у тому, що він користувався послугами неповнолітніх повій на своїй віллі біля Мілана і в зловживанні службовим становищем. У зв'язку з цим суд постановив посадити його на сім років. Однак у жовтні 2014 року Апеляційний суд Італії виправдав Берлусконі у цій справі. У березні 2015 року Верховний суд Італії підтвердив виправдувальний вирок Берлусконі. Судді прийшли до висновку, що Берлусконі не знав реальний вік танцівниці. Разом з тим, на початку січня 2017 року прокуратура Мілана поновила розслідування цієї справи. За інформацією видання La Repubblica, Берлусконі до кінця 2016 року виплачував гроші чотирьом дівчатам, які брали участь в заходах на віллі прем'єр-міністра. Він передавав їх через свого особистого бухгалтера, Джузеппе Спінеллі.

Берлусконі в 2013 році визнали винним в податкових злочинах і засудили до чотирьох років позбавлення волі. Однак термін тюремного ув'язнення був скорочений до одного року через амністію, пов'язану з переповненням місць позбавлення волі в Італії. Суд також взяв до уваги похилий вік Берлусконі і постановив направити його на громадські роботи в будинок для людей похилого віку. У лютому 2015 року Берлусконі звільнили від останніх 45 днів громадських робіт за хорошу поведінку.

Суд Неаполя в липні 2015 року засудив Берлусконі до трьох років в'язниці у справі про підкуп сенатора Серджо де Грегоріо і інших сенаторів у 2007 році. Суд встановив, що Берлусконі з 2006 по 2008 рік витратив на підкупи близько € 3 млн. Таким чином, Берлусконі мав намір повалити уряд на чолі з прем'єр-міністром Романо Проді.

Журнал Forbes оцінює статки Берлусконі та членів його сім'ї в $ 4,2 млрд. Він чотири рази обирався на пост прем'єр-міністра Італії - в 1994, 2001., 2005 і 2008 роках. Берлусконі пішов у відставку в 2011 році після скандалів і початку судового переслідування. Зараз Берлусконі очолює правоцентристську опозицію і має намір балотуватися на пост глави уряду в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА