08:35 01.12.2017

На Харківщині керівник благодійної організації підозрюється в організації шахрайської схеми захоплення лісу під забудову

2 хв читати
На Харківщині керівник благодійної організації підозрюється в організації шахрайської схеми захоплення лісу під забудову

Ізюмська місцева прокуратура (Харківська обл) спільно з Ізюмським міськрайвідділом СБУ, управлінням захисту економіки і Ізюмським відділом Нацполіції викрили схему самовільного захоплення і роздачі під забудову земель державного лісового фонду, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.
"Встановлено, що з 2012 року посадові особи однієї з благодійних організацій області самовільно займали і роздавали землі, розташовані в лісовому масиві на березі Краснооскольського водосховища в Борівському районі. Не маючи жодних правових підстав, представники організації за гроші укладали з громадянами договори тимчасового користування земельними ділянками. При цьому людей, які бажають укласти договори на користування землею, запевняли, що все відбувається законно", - йдеться в повідомленні.
За даними досудового слідства, схема діяла з 2012 р. Було самозахоплено близько 32 га лісу, а учасники схеми заволоділи десятками мільйонів гривень. Зараз на цих ділянках ліс частково вирубаний, і там розміщено понад півтисячі житлових і господарських будівель.
Керівника благодійної організації затримали під час отримання грошей за "виділення" чергової ділянки землі. В цілому, за даними прокуратури, він отримав за цю ділянку 108 тис грн (з розрахунку $ 1 тис за 0,01 га землі). Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Харківські правоохоронці провели обшуки за місцем знаходження організації та місцем проживання її посадових осіб, під час яких вилучили документи, що підтверджують незаконну діяльність, гроші, а також автомобілі преміум-класу.
Досудове розслідування проводиться за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яке завдало значної шкоди, і шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 197-1, ч. 4 ст. 190 КК України). Прокуратура процесуально керує в кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА