12:09 01.12.2017

Адвокат повідомив про заяву до НАБУ щодо позбавлення Саакашвілі українського громадянства

2 хв читати
Адвокат повідомив про заяву до НАБУ щодо позбавлення Саакашвілі українського громадянства

Адвокат Руслан Чорнолуцький подав до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) заяву в інтересах лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі про злочинні дії вищих посадових осіб Державної міграційної служби України та членів комісії при президенті України з питань громадянства.

"Саакашвілі вважає навмисними та злочинними дії вищих посадових осіб Державної міграційної служби України та членів Комісії при президенті України з питань громадянства, які 25-26 липня сфабрикували подання і рішення про втрату та позбавлення його громадянства України", - написав адвокат на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської обладміністрації М.Саакашвілі, який на той час перебував за кордоном, українського громадянства.

10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон у супроводі своїх прихильників, які фактично прорвали кордон.

24 жовтня генпрокурор України Юрій Луценко заявив про те, що Державна міграційна служба (ДМС) відмовила в наданні М.Саакашвілі статусу біженця, і тепер "відсутні будь-які спеціальні обставини", які могли б унеможливити його депортацію або екстрадицію.

Сам лідер "Руху нових сил" того дня заявив, що не отримував відмови ДМС у наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

ДМС заявила, що є підстави для видворення з України М.Саакашвілі, оскільки він ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

25 жовтня М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації президента України про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА